Martinčič v 93. minuti zadel za delitev točk

Kety Emmi Bistrica – Rogaška 1:1 (0:0)

Slovenska Bistrica, stadion v športnem parku Slovenska Bistrica, gledalcev: 1. Sodniki: Tkalčič, Sužnik, Bombač.

Strelci: 0:1 Ploj (61), 1:1 Martinčič (90+3).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, Ribič, Horvat  (An. Korošec), Kristl, Bračko, Polegek, Kovačič (Šlak), Kapun (Martinčič).

Trener: Simon Dvoršak

Jaša Martinčič je dosegel v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva zadnji zadetek za Kety Emmi Bistrica, na derbiju z Rogaško pa je svojo nalogo z odliko opravil v 3. minuti (!) sodnikovega podaljška. Zaradi poškodbe je v igro vstopil šele v 65. minuti, vendar ga to ni odvrnilo od opravila, ki ga najraje počne – doseganje zadetkov.

Marcel Pušnik je v začetku 3. minute sodnikovega podaljška s sijajnim predložkom s kota na drugi vratnici našel Martinčiča, ki je z glavo žogo v loku poslal v levi kot sicer zanesljivega vratarja gostov Lan  Vunderla ter poskrbel za nepopisno veselje na bistriški klopi. 

V prvem polčasu smo videli izenačen dvoboj obeh pretendentov na drugoligaško kategorijo, v katerem so si več priložnosti priigrali nogometaši Kety Emmija. V 7. minuti je prvič posredoval Vunderl, ko je oster predložek z desne strani poslal Enej Kapun. Gostje so resno zapretili med 17. in 22. minuto, ko so David Ferčec, Mitja Rešek in Goran Čuček z glavo streljali mimo vrat Jake Dabanoviča. Nato so sledile minute domače prevlade. V 34. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Nejc Bračko, vendar je žoga zletela preko gola. Pet minut kasneje je z glavo poskusil Jan Kristl, vendar je strel pred golovo črto zaustavila gostujoča obramba. Gostje so imeli imenitno priložnost v 42. minuti, a je pravočasno posredoval odlični Lan Vidmar in tik pred črto žogi preprečil pot v mrežo. 

Gostje so povedli v 61. minuti iz prve prave akcije v drugem polčasu, strelec zadetka pa je bil Alen Ploj. Nekdanji igralec Maribora in večih poljskih klubov, ki je okrepil vrste Rogaške med zimskim premorom, je lepo izigral domačo obrambo ter z roba 16 metrskega prostora zadel levi spodnji kot Dabanovičevih vrat. Le tri minute kasneje bi gostje lahko tehtnico dokončno obrnili na svojo stran, a je Ploj na srečo streljal tik mimo desne vratnice. Sledila je reakcija bistriške klopi in Simon Dvoršak je v dvojni menjavi v igo poslal Andraža Korošca ter Jašo Martinčiča. S Korošcem so Bistričani pridobili na igri v zraku, Z Martinčičem pa – točko. Gostje so se v nadaljevanju srečanja opirali predvsem na čvrsto igro v obrambi, ki je na trenutke mejila na grobost, kar je imelo za posledico, da je rumeno »videlo« kar šest gostujočih igralcev. Nogometaši Kety Emmija so iskali pot do zadetka, vendar neuspešno. V 74. minuti je po desni prodrl Aljaž Polegek, vendar je njegov strel s parado obranil Vunderl. V 77. minuti je s kota podal Pušnik, a je strel Roka Rozmana končal nad gostujočimi vrati. V 82. minuti je s protim strelom s 30 m poskusil Martinčič, vendar je njegov strel z leve strani končal v desni vratnici Vunderla.  Na nasprotni strani je v 86. minuti s prostega strela s 25 metrov streljal Stefan Andjelić, žoga pa je zletela tik nad stičiščem prečke in leve vratnice vratarja Dabanoviča. 

Sledila je 93. minuta in Martinčičev strel s filigransko natančnostjo, s katero so nogometaši Kety Emmija ohranili pet točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci – Rogaško.

V 11. krogu bodo bistriški nogometaši gostovali v Halozah, kjer se bodo pomerili s četrtouvrščeno ekipo Cirkulan.

Napisal. Damijan DRAME