Martinčič zadel za zmago in prvo mesto z grenkim priokusom

Bistriški nogometaši so v preloženem srečanju 2. kroga 2. SNL gostili lendavsko Nafto 1903 in slavili z minimalnim izidom. Strelec zmagovitega gola je bil Jaša Martinčič, ki je edini zadetek na srečanju dosegel v 35. minuti in poskrbel, da je zvečer na vodilnem mestu prvenstvene lestvice zasijalo ime Kety Emmi & Impol Bistrica.

V dvoboju drugo in tretje uvrščene ekipe smo videli čvrst in zanimiv nogomet. Po strelu Tima Gobca v 11. minuti, ki ga je odlično ubranil Luka Andrašec, sicer poleg Stjepana Oštreka z naskokom najboljši igralec gostov. V 13. minuti je Ante Kuliš zadel gostujočo mrežo, vendar je sodnik Amel Begić po posredovanju pomočnika dosodil prepovedani položaj. V 18. minuti je Edvin Krupić lepo streljal v desni spodnji kot lendavskih vrat, a je vnovič odlično posredoval Andrašec.

V 27. minuti se je po strelu Oštreka prvič posredoval tudi Kristijan Župić. V 35. minuti smo videli zadetek, ki je odločil zmagovalca srečanja. Martinčič je streljal v desni spodnji kot, a je Andrašec znova odlično ubranil svoja vrata, vendar le do Gobca, ki je nemudoma streljal, Andrašec pa je ukrotil tudi njegov strel, ki pa je na njegovo žalost končal na nogi Martinčiča, ki takšnih daril ne zavrača.

Ob zaključku prvega polčasa so gostje imeli priložnost preko Tini Lun Bončine, ki je zgrešil žogo, nato pa je še dvakrat streljal Oštrek, a brez uspeha.

Že v 49. minuti je zapretil Nejc Bračko, vendar je žogi pot v mrežo z glavo preprečil Oliver Dinnyes. Nogometaši Nafte so imeli v 64. minuti izenačenje na pladnju, a je strel Bončine z glavo z odličnim posredovanjem ubranil Rok Rozman. V 79. minuti je s 23 metrov poskusil še Oštrek, njegov strel pa je končal tik ob levi vratnici bistriških vrat. V 87. minuti je streljal Bračko, vendar po sredini in andrašec je vknjižil novo obrambo. Dve minuti kasneje se je ponovno izkazal Župić, ko je s skrajnimi napori ubranil Oštrekov strel z roba kazenskega prostora.

Iztekal se je že sodnikov podaljšek, ko se je ob igrišču nenadoma zgrudil trener bistriških nogometašev Goran Stanković. Stankovića so reševalci morali nekaj minut celo oživljati, nato pa so ga z rešilnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center v Mariboru.

Po zadnjih podatkih je sijajni strateg iz prestolnice dobro in mu seveda želimo čimprejšnje okrevanje.

Damijan DRAME