Minimalen poraz nogometašev Kety Emmi & Impol Bistrice v Novi Gorici

Bistriški nogometaši so v 8. krogu 2. SNL gostovali v Novi Gorici, kjer so se pomerili z Gorico, ki je trenutno v izjemni formi. Lanskoletni prvoligaši so bili v srečanju favorit in na koncu srečno prišli do zmage, rezultat pa bi kaj lahko bil tudi drugačen.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so že v 4. minuti dosegli zadetek, vendar je bil Enej Kapun v prepovedanem položaju. Podobno se je zgodilo v 18. minuti na nasprotni strani, ko je glavni sodnik srečanja Darjan Kovačič razveljavil zadetek Žana Lebana. V igri z malo izdelanimi napadi so v 35. minuti imeli priložnost Bistričani, a je strel Kapuna z glavo ubranil domači vratar Alen Jurca.

Bistriški vratar Kristijan Župič je odlično posredoval v 49. minuti, ko so domači nogometaši izvedli strel s kakšnih 25 metrov, v 56. minuti pa je z glavo tik mimo leve vratnice švignila žoga po strelu z glavo Jaše Martinčiča.

Srečanje se je prelomilo v 75. minuti. Po strelu s kota je s sedmih metrov z glavo streljal Nejc Mevlja in ukanil nemočnega Župića, ki se je ponovno izkazal v 83. minuti po strelu Darka Hrke.

Goričani so prišli do tretje zaporedne zmage in v zadnjih štirih srečanjih ne poznajo poraza. Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so se pokazalo kot čvrsta ekipa ter kljub porazu ostajajo pri vrhu lestvice in bodo po 8 krogih s 13 točkami ostali na še vedno izvrstnem 6. mestu.

Prihodnji krog bo odigran že sredi tedna. V sredo v Slovensko Bistrico prihaja ekipa Fužinarja iz Raven na Koroškem. Tekma bo na sporedu ob 16. uri na stadionu v športnem parku v Slovenski Bistrici.

Damijan DRAME