Mladi upi Kety Emmi Bistrice osvojili 2. mesto na Umag Trophy 2022

V Umagu je od 25. – 27.3. 2022 v organizaciji agencije B4 potekal mednarodni nogometni turnir Umag Trophy 2022 za selekcije U-12 in U-13, ki je eden največjih v tej kategoriji v Evropi. Na turnirju je sodelovalo kar 36 ekip iz Italije, Hrvaške, Srbije, Madžarske in Slovenije, med njimi tudi tako zveneča imena kot so Juventus iz Torina, Hellas iz Verone ter beograjski Partizan. Seveda so tudi med slovenskimi klubi izstopala najbolj znana imena, saj so svoj prostor na igrišču našle tudi nogometne šole najmočnejših slovenskih klubov Olimpije, Domžal, Kopra, Brava, Mure in Celja.

Nogometni turnir v Umagu ni mogel miniti tudi brez ekipe Kety Emmi Bistrice U12, ki je v petek visoko premagala ekipo NK Jesenice. V soboto so v svoji skupini odigrali še tekme z vrstniki Mure, Olimpije in Hellasa iz Verone. Po zmagi nad Muro z 1:0, so se varovanci trenerja Luke Ornika z Olimpijo razšli z izidom 1:1, na koncu pa so se bistriški upi znesli nad Italijani ter igralce iz Verone ugnali s kar 3:0 ter osvojili 1. mesto v skupini D.

Nedelja je najprej prinesla srečanje osmine finala, v katerem so nasproti Kety Emmija stali vrstniki ljubljanskega Brava. Kljub temu, da so igralci Brava povedli že v 1. minuti srečanja, so Bistričani tekmo z zadetkoma Patrika Papotnika in Bora Vanturja obrnili na svoj mlin in se uvrstili v četrtfinale.

V četrtfinalnem dvoboju so Bistričane čakali igralci Aluminija iz Kidričevega, dvoboj pa se je v regularnem delu končal z izidom 0:0, o zmagovalcu pa so odločali streli z 11 metrov. Za Kety Emmi Bistrico so zadeli Gašper Sevšek, Leon Dubravica ter Anže Kneževič, kar je zadostovalo za uvrstitev v polfinale. Polfinalna prepreka so bili igralci Meszöly Focisulija iz Budimpešte. Tudi ta dvoboj se je končal z izidom 0:0. Za Kety Emmi so z bele točke bili uspešni Kneževič, Dubravica, Papotnik in Vantur, veliki junak polfinala pa je bil bistriški vratar Mai Tratenšek, ki je ubranil kar dve enajstmetrovki Madžarov!

Finale je postregel z odličnim srečanjem med Kety Emmi Bistrico in hrvaškim velikanom HNK Rijeko, ki je na začetku povedla z 2:0, nato pa se borila, da tudi finala niso odločili streli z bele točke. Edini strelec za Bistričane je bil Sevšek, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Na vrhunsko organiziranem turnirju so za Kety Emmi Bistrica nastopili: Mai Tratenšek, Tarik Muminović, Gašper Sevšek, Jan Očko, Bor Vantur, Patrik Papotnik, Tim Zupančič, Anže Kneževič, Jan Glogovšek, Tilen Ciglarič, Nino Grobeljšek, Tim Hvalič, Arnel Kuntner, Leon Dubravica in Gal Lešnik. Trener ekipe je Luka Ornik, tehnični vodja pa Boštjan Zupančič.