Murat Bajraj s tremi zadetki odločil derbi z Dravinjo!

Kety Emmi Bistrica – Dravinja 3:0 (2:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 200. Sodniki: Begič, Povšnar, Kolenc.

Strelci:1:0 Bajraj (6), 2:0 Bajraj (37), 3:0 Bajraj (48).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, N. Bračko, Polegek (Ferčič), Bajraj (Kapun), Pipenbaher (Dvoršak), Ciganovič (Kotnik), Jevšenak (Ribič), Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Murat Bajraj je s klasičnim hat-trickom obeležil derbi, v katerem sta se na stadionu v športnem parku pomerili vodilni ekipi vzhodne skupine 3. snl in Ketty Emmi po treh krogih popeljal na sam vrh prvenstvene lestvice. Dravinja je tako še drugo sezono zapored v Slovenski Bistrici doživela nasprotnikov trojček v lastni mreži, potem ko je to v lanski sezoni uspelo Sebastjanu Šlaku.

Po le treh minutah igre v nadaljevanju srečanja je Bajraj lepo sprejel globinsko podajo Marcela Pušnika ter se sam znašel pred gostujočim vratarjem Nejcem Vovkom, ki je lansko sezono nosil prav bistriški dres. Bajraju ni bilo težko ukaniti Vovka ter s strelom v njegov levi spodnji kot zanesljivo zadel konjiška vrata in v 48. minuti postavil končni izid derbija.

Nogometaši iz Slovenskih Konjic so v Slovensko Bistrico pripotovali s ciljem pokazati, da dober start v letošnjem prvenstvu ni bil zgolj naključje in da so po lanski uvrstitvi, ko so zasedli 4. mesto, pripravljeni za napad na sam vrh. 

V ne preveč lepi igri so nogometaši Kety Emmija že v 6. minuti poskrbeli za veselje približno 200 gledalcev, kolikor se jih je zbralo na tribunah potem ko je Bajram dosegel svoj prvi zadetek na srečanju. Jernej Čerenak je slabo vrnil žogo Vovku, celotno situacijo pa je spremljal Bajraj ter z natančno umerjenim strelom poslal žogo pod nemočnega Vovka.

V 15. minuti je z lepo zavrtinčenim strelom poskusil Nejc Pipenbaher, vendar je žoga zletela mimo desne vratnice. V 30. minuti je Bračko s podajo z leve strani na desno našel Pušnika, ki je s 7 metrov zadel le zunanji del konjiških vrat. V 34. minuti je po strelu s kota visoko skočil Lan Vidmar, a je njegov udarec z glavo končal le nekaj centimetrov stran od leve vratnice Vovka. V 37. minuti je na sredini igrišča do žoge prišel Tim Ciganović in s filigransko natančno podajo našel Bajraja, ki je pravočasno utekel, se znebil Žana Napotnika ter s prekrasnim lobom povišal vodstvo na 2:0.  

Gostje so do prve priložnosti prišli v 62. minuti, ko je z lobom poskusil Denis Vezjaka, a je Jaka Dabanovič pravočasno stekel iz vrat ter s posredovanjem žogo izbil. V 74. minuti je Žan Ramšak z desne strani lepo prenesel žogo na levo stran, a je strel Blaž Brgleza končal nad bistriškimi vrati. V 82. minuti je s prostega strela na desni strani podal Pušnik, Vovk pa je imel veliko dela z obrambo strla Nejca Bračka, ki je z glavo merili v levi spodnji kot. Vovk se je znova izkazal le pol minute kasneje, ko je s strelom po tleh poskusil Bajraj, vendar je izid ostal nespremenjen. Zadnjo priložnost na srečanju so imeli gostje v 89. minuti, ko je mimo desne vratnice streljal Aleksandar Radić.

Bistričani so po zanesljivi zmagi edina ekipa z maksimalnim številom točk in na lestvici seveda na prvem mestu. Bajraj se je na lestvici strelcev na prvem mestu izenačil s konjiškim strelcem Ramšakom, oba sta v treh krogih nasprotnikovo mrežo zadela po štirikrat.

V 4. krogu bodo nogometaši Kety Emmija gostovali v Podvincih.

Napisal. Damijan DRAME