Na Portugalskem nase vse bolj opozarja bistričan Domen Gril: Slovenski vratar izbran za najboljšega čuvaja mreže v ligi Sabseg za mesec januar

Čeprav se o njem v zadnjem obdobju ne govori veliko, to ne pomeni, da se je Domen Gril poslovil od nogometa. Daleč od tega. Mladi vratar iz Slovenije se dokazuje na Portugalskem, kjer mu gre v tamkajšnji drugi ligi vse bolje od nog in predvsem rok. Nekdanji mladi reprezentant Slovenije je trenutno član kluba Academico Viseu, kako dobro brani, pa priča podatek, da je bil v teh dneh izbran za najboljšega vratarja meseca januarja v ligi Sabseg.

Domen Gril je v aktualni sezoni v drugi portugalski ligi zbral 23 nastopov, na katerih je prejel vsega 23 zadetkov. Ob tem je osemkrat mrežo ohranil nedotaknjeno. V mesecu januarju je prejel le dva zadetka, njegov klub pa v tem času ni izgubil niti enkrat. Academica je tudi po zaslugi slovenskega vratarja na zanjo solidnem sedmem mestu lestvice.

Nasprotne ekipe pridejo do zelo malo strelov na naš gol, zato nimam veliko dela. Ključna je ekipa, dejstvo, da smo kot celota spremenili svoj odnos, pa mi je pomagalo, da sem prišel do kar nekaj tekem brez prejetega gola,” je Domen Gril, ki je na domačih tleh igral za Bistrico in Bravo, povedal ob prevzemu nagrade.

Domen Gril, ki je v drugi portugalski ligi trenutno na tretjem mestu po številu odigranih tekem brez prejetega zadetka, je za Academico podpisal avgusta 2021. Pred tem se je dokazoval tudi v Nemčiji, kjer je bil član druge ekipe Hoffenheima. Dodajmo, da je na svoj portugalski klub pogodbeno vezan vse do junija 2026.

(vir: Planet nogomet)