Na preloženem derbiju slavila Rogaška

Kety Emmi Bistrica – Rogaška  0:2 (0:1)

Slovenska Bistrica, stadion v športnem parku, gledalcev: 300. Sodniki: Perić, Kalan, Brezar.

Strelci: 0:1 Musulin (8./11-m), 0:2 Hajrić  (62.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Rozman, Vidmar, Bračko N., Martinčič (od 81. Džumhur), Havelka, Ploj (od 69. Ljubijankić), Šlamberger, Panić T.M. (od 81. Korošec)., Kapun (od 69. Koprivc),  Maher.

Trener: Franc Fridl

Kranjski sodnik Dragoslav Perić je v 7. minuti po napadu na desni strani posredovanje Roka Maherja označil kot prekršek in pokazal na enajstmetrovko. Žogo je na belo točko položil Marko Musulin ter s strelom v levi zgornji kot Jake Dabanoviča goste popeljal v vodstvo. 

Po hitrem vodstvu so gostje zaigrali razbremenjeno ter pritiskali na zadnjo linijo Bistričanov, ki so v neki meri uspeli vspostaviti ravnotežje v igri, a je v 29. minuti prišlo do dodatnega zapleta. Maher se je s sijajno potezo osvobodil igralca Rogaške, vendar si je dal predolgo podajo in za hip prepozno posredoval ter s prekrškom zaustavil Thalissona. Brazilec se je kotalil po igrišču, kot se za pravega Južnoameričana spodobi, in izsilil rdeči karton za Maherja, ki je moral predčasno v slačilnico. 

Gostje so srečanje pričeli podjetneje ter si v uvodnih minutah priigrali dve priložnosti, vendar je s sijajnima obrambama Dabanovič mrežo ohranil nedotaknjeno. V zadnjih 10 minutah prvega polčasa so se Bistričani srčno borili, gostje pa iskali še drugi zadetek, ki bi jim skorajda zagotovil zmago. V 36. minuti je streljal Anel Hajrić, vendar je Dabanovič žogo izboksal v kot. Minuto kasneje je po lepi kombinaciji na levi strani streljal Filip Tomašković, a je tudi tokrat bil Dabanovič na mestu. Dabanovič je vnovič pokazal vso svoje znanje v 38.minuti, ko je strel iz obrata Andreja Pavlovića ubranil v zadnjem trenutku in bil z naskokom najboljši igralec domače ekipe.

V drugem polčasu so nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice zaigrali bolj agresivno, vendar si niso priigrali priložnosti za zadetek. Gostje so v 53. minuti izvedli hiter protinapad po desni strani, ki ga je s strelom zaključil Pavlović, vendar je pravočasno posredoval Niko Havelka ter žogo poslal v kot.

V 62. minuti je padla dokončna odločitev o zmagovalcu. Po podaji z desne strani je z glavo streljal Hajrić ter poskrbel za nove tri točke rogaških nogometašev.  

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so z 11 točkami ostali na 7. mestu. V prihodnjem krogu bodo gostovali v Kidričevem, kjer se bodo pomerili z Aluminijem, ki velja morda celo za prvega favorita za končen uspeh in vrnitev med prvoligaše.

Napisal: Damijan DRAME