Nedeljski obračun Triglavu

Kety Emmi & Impol Bistrica: Deronja, Zajšek, Križnik, Adžibaba, Kozić (od 46. Kuliš), Olamide (od 73. Olamide), Pesjak, Jadrić (od 58. Horvat), Bukovec, Kapun (od 58. Gobec), Frešer (od 46. Justinek).

Po odlični igri in zmagi v 20. krogu proti Krki, smo na derbiju proti Triglavu pričakovali precejšnjo gnečo, a se je na tribunah stadiona v športnem parku zbralo zgolj 400 gledalcev.

V srečanju, kjer bi zmagovalec (še) lahko upal na morebiten lov na 2. mesto, so se bolje znašli izkušenejši gostje, ki so slavili z 1:3. Bistriški nogometaši so v srečanje stopili oslabljeni, saj je zaradi poškodbe hrbta srečanje moral izpustiti najboljši strelec ekipe Jaša Martinčič.

Gorenjski junak je bil tokrat Edi Horvat, ki je v svojem šele četrtem nastopu za Triglav dosegel svoja prva zadetka. Prvič je bil uspešen v 4. minuti sodnikovega podaljška v prvem polčasu, ko je zanesljivo izvedel enajstmetrovko, ki jo je glavni sodnik srečanja Nejc Gergič kontroverzno dosodil po prekršku Marka Deronje nad igralcem iz Kranja. Deronja je namreč po podaji v bistriški kazenski prostor žogo izboksal, a se je pred njim našel Morré Mokadji in Gergič je na začudenje vseh dosodil najstrožjo kazen za gostujočo ekipo. 

V drugem polčasu je 26 letni hrvaški napadalec Deronjo dosegel svoj drugi zadetek, pri katerem so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice imeli precejšnjo smolo. Po strelu s kota se je žoga od hrbta bistriškega vezista Ibrahima Olamidea odbila proti golovi črti bistriških vrat, kjer jo je z Horvat z volejem pospravil v domačo mrežo.

V 77. minuti so bistriški nogometaši preko Brina Horvata dosegli zadetek, s katerim so upali na morebitno izenačenje, a je upe na (vsaj) točko v minuti pokopal rezervist Matej Momčilovski.

Po 21. krogih je na vrhu Nafta iz Lendave s 45 točkami, ki je prednost pred Beltinci povečala na 4 točke. V boj za najvišja mesta sta se z zmagama v tem krogu prebila tudi Gorica in Triglav, ki imata 38 oz. 37 točk.

Bistričani so s 33 točkami ostali na 6. mestu, v prihodnjem krogu pa bodo gostovali v Ljubljani pri predzadnji Iliriji.

 Damijan DRAME

(foto Andrej Vizjak)