Nerguti z dvema zadetkoma odnesel tri točke v Beltince

Kety Emmi Bistrica – Beltinci Klima Tratnjek  1:2 (0:1)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev 500. Sodniki: Jerič, Kalan, Habuš..

Strelci: 0:1 Nerguti (41.), 1:1 Koprivc (56), 1:2 Nerguti (83.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Ljubijankić, Rozman, Klašnja, Ferčič, Martinčič, Havelka, Koprivc, Dvoršak, Šlamberger, Maher.

Trener: Franc Fridl

Henrik Nerguti je s svojim drugim zadetkom na srečanju postal junak srečanja 15. kroga 2. SNL, v katerem so nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice gostili Beltince.

Po strelu s kota z desne strani je bil v skoku najvišji Nerguti, ki je z glavo zadel levi spodnji kot nemočnega Jake Dabanoviča ter gostom priskrbel tri točke, s katerimi so na lestvici prehiteli Bistričane in se zavihteli na 6. mesto. Hkrati je to bil edini (!) gostujoči strel na bistriška vrata v drugem polčasu.

V prvi polovici uvodnega dela srečanja smo videli izenačeno igro obeh ekip, z veliko napakami na obeh straneh.  Proti nasprotnikovim vratom sprožili gostje, a je strel Roberta Čakša končal daleč stran  od Dabanovičevih vrat. V 18. minuti so imeli lepo priložnost tudi domači nogometaši, ko je prosti strel s kakšnih 23 metrov izvajal Jaša Martinčič, vendar se gostujoči vratar Domen Zver ni pustil presenetiti. Dve minuti kasneje je na drugi strani po tleh streljal Luka Pihler, a je Dabanovič bil na mestu. Martinčič si je v 40. minuti pripravil prostor za strel, vendar je žoga med potjo oplazil nekoga iz gostujoče obrambe in ostalo je pri začetnem izidu, ki pa se je spremenil že minuto pozneje. Po izgubljeni žogi na sredini igrišča je z desne strani sledil lep predložek v bistriški kazenski prostor, kjer je sam ostal Nerguti in postavil izid prvega polčasa.

Med odmorom so gledalcem predstavili mladi upi iz nogometnega krožka, ki ga klub NK Kety Emmi & Impol Bistrica organizira v sodelovanju z lokalnimi nogometnimi klubi.

V drugem polčasu smo videli popolnoma drugačno igro nogometašev Kety Emmija & Impola Bistrice, ki so prevladovali na igrišču ter iskali zadetek za izenačenje. V 47. minuti je s kakšnih 30 metrov sijajno streljal Nedim Ljubijankić, vendar se je žoga od desne vratnice odbil v igrišče. V 49.  minuti je sodnik Jerič iz Cerkelj na Gorenjskem storil veliko napako in poskrbel za (upravičeno) razburjenje na tribunah. Po podaji Nika Havelke je Martinčič izkoristil gnečo v gostujočem kazenskem prostoru in trk prekmurskega igralca z lastnim vratarjem ter zatresel mrežo, Jerič pa je dosodil prekršek nad vratarjem! 

Nejc Bračko se je pripravljal na vstop v igro, ko je z leve strani sijajno Ljubijankić. Najvišji v skoku je bil Mateo Koprivc in z glavo neubranljivo zadel v Zverov levi spodnji kot. Koprivc, ob Nejcu Klašnji najmlajši nogometaš iz domačih vrst, je minuto po zadetku svoje mesto prepustil Bračku. V 67. minuti je Bračko po podaji z desne strani z glavo streljal preko gola, v 76. minuti pa je podajo Roka Maherja na 2. vratnici zamudil Gal Dvoršak.

Po zadetku gostov je imel Martinčič še zadnjo priložnost za izenačenje, vendar je po strelu iz težkega položaja žoga končala mimo gostujočih vrat. 

Tri kroge pred koncem prvega dela prvenstva so nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice z 19 točkami na še vedno odličnem 8. mestu. Tudi v prihodnjem krogu, ki je v bistvu že prvi pomladni krog, bodo fantje bistriškega stratega Fridla igrali na domačih tleh, v goste pa prihaja ekipa Jadrana iz Dekanov. 

Srečanje bo v soboto, 12. novembra, s pričetkom ob 13:30 uri.

Napisal: Damijan DRAME