Triglav z zadetkom v 95. minuti Bistričanom zadal prvi poraz

NK Triglav : NK Kety Emmi & Impol Bistrica 2:1 (1:1) strelec za Bistrico Martinčič (11m) v 31′

NK Bistrica: Župić, Rozman, Zajšek, Vidmar (Kapun 75′), Križnik, Gobec (Pršo 63′), Bračko, Martinčič, Borovnik (Pesjak 90′), Krupić (Frešer), Kuliš (Nwoga 63′); rdeči karton Pršo (92′)

Nogometaše Kety Emmi & Impol Bistrice je v 6. krogu po tekmi z Nafto 1903 čakalo novo težko srečanje, saj so v Kranju gostovali pri ekipi Triglava. Bistričani so imeli vse do 95. minute v žepu točko, vendar so gostitelji preko Tevža Pokorna srečno prišli do drugega zadetka na srečanju ter na koncu slavili z 2:1.

Bistričane je tokrat s klopi vodil trener vratarjev Primož Kračun, medtem ko glavni trener Goran Stanković uspešno okreva v UKC Maribor. Gostitelji so povedli z zadetkom Marka Čeha v 16. minuti, ko je sprožil s kakšnih 23 metrov in zadel zgornji desni kot vratarja Kristijana Župića.

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so se v igro vrnili v 31. minuti. Jaša Martinčič je ukradel žogo domači obrambi ter sam stekel proti vratom Triglava, kjer ga je s prekrškom zaustavil domači vratar Tim Kruljac. Kazenski strel je izvajal Martinčič in s strelom po sredini izid izenačil. V drugem polčasu sta ekipi odigrali v enakem ritmu brez pravih priložnosti. Nogometaši Triglava so odločneje krenili zadnjih 5 minut, ko je bistriška vrsta ostala z igralcem manj, saj je Luka Pršo v 3. minuti sodnikovega podaljška prejel drugi rumeni karton. V 5. minuti so Gorenjci prišli do odločilnega zadetka, ki ga je po podaji s krila dosegel Pokorn. Po petih odigranih krogih je s 15 točkami na vrhu lestvice ekipa Brinja iz Grosupljega, bistriški nogometaši pa so kljub porazu z 10 točkami na odličnem 4. mestu. V prihodnjem krogu bodo Bistričani gostili ekipo Ilirije 1911, ki je s 5 točkami na 11. mestu. Srečanje proti ljubljanski ekipi bo v petek, s začetkom ob 16:30 uri. 

Damijan DRAME