Nesrečen zaključek uvodnega dela sezone za Bistričane

Kety Emmi & Impol Bistrica – Vitanest Bilje 1:2 (1:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev 400. Sodniki: Tozan, Habibović, Knafelc.

Strelci: 1:0 Havelka (11.), 1:1 Štrukelj (67.), 2:1 Štrukelj (69.).

Kety Emmi & Impol Bistrica: Vunderl, Rozman, Vidmar, Kujović (od 58. Ferčič), Bračko, Havelka, Koprivc (od 75. Panić V.), Korošec, Šlamberger, Panić T.M., Maher.

Trener: Franc Fridl

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so proti Vitanestu na pladnju imeli vse: imeli so hitro vodstvo, imeli so igro, z žogo počeli, kar so želeli in na koncu – premagali samega sebe.

Jan Štrukelj je v letošnji sezoni odigral prav vsa srečanja in do tekme v Slovenski Bistrici dosegel 3 zadetke, bistriškem športnem parku pa mu je to uspelo kar dvakrat.

Po nepotrebnem preigravanju, le 18 metrov od vratarja Lana Vunderla, je žoga prišla v posest nogometašev Vitanesta, ki so jo nemudoma poslali v bistriški kazenski prostor. Štrukelj je v maniri izkušenega strelca streljal iz obrata ter zadel levi spodnji kot nemočnega Vunderla.  

Navdušenje na gostujoči klopi se še ni dodobra poleglo, prav tako tudi zmedenost v domači ekipi, ko je gostom uspel popolni preobrat. Znova se je v glavni vlogi znašel Štrukelj in zadel še drugič ter ekipo popeljal na prag (nenadejane) zmage.

Bistriški nogometaši so srečanje pričeli odprto ter povedli že v 11. minuti. Niko Havelka je potegnil proti sredini ter se s kakšnih 20 metrov odločil za strel in zadel levi spodnji kot gostujočega vratarja Anžeta Nabergoja. V 16. minuti je imel priložnost Tai Matea Panić, a je streljal mimo vrat. Gostje so imeli prvo priložnost v 26. minuti, vendar je po strelu Štefana Kladarja bistriška obramba posredovala pravočasno. Havelka se je v 32. minuti znova odločil za strel z razdalje, a je tokrat strel s 23 metrov končal le kak centimeter od vrat Biljčanov.

Bistričani so po le petdesetih sekundah v 2. polčasu dosegli še drugi zadetek, vendar je glavni sodnik Tozan iz Škofij poprej dosodil prekršek domačih nogometašev in ostalo je pri izidu iz prvega polčasa. V 62. minuti so gostje skoraj zadelo lastno mrežo, vendar je gostujoča obramba v zadnjem trenutku uspela žogo odbiti z igrišča.

V 81. minuti je po podaji z desne strani z glavo streljal Lan Vidmar, a je žoga zletela mimo vrat. V 92. minuti je igro predčasno zapustil Rok Rozman, ko je pri skoku z roko udaril gostujočega nogometaša in prejel rdeči karton.

Po 18 odigranih krogih so na vrhu nogometaši Rogaške, ki so v derbiju kroga v Kidričevem s 3:1 ugnali Aluminij in se mu maščevali za edini poraz v jesenskem delu, ko so doma izgubili z 0:1.

Nogometaši Kety Emmija & Impola so z 21 točkami zaključili na 9. mestu, kar je vsekakor spodbudno, a pri tem ne gre pozabiti, da so se v treh domači srečanjih (Jadran, Beltinci in Vitanest) spogledovali z zmago ali vsaj točko, na koncu pa osvojili le točko proti Jadranu.

S srečanjem proti Vitanestu se je zaključil jesenski del tekmovanja, ki se je razvlekel v 18 krogov, zato pa bo nekoliko krajši pomladanski del, ko na sporedu še preostalih 16.

Pomladanski del se bo pričel 5. marca, ko bodo Bistričani gostovali v Ajdovščini pri Primorju.

Napisal: Damijan DRAME