Nezadržni nogometaši Kety Emmija slavili proti Dobrovcam

Kety Emmi Bistrica – Dobrovce  1:0 (1:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 150. Sodniki: Fridl, Borovnik, Carevič.

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar (Jevšenak), Bračko M. (Kapun), Bračko N., Bajraj (Pipenbaher), Ferčič, Ciganović, Dvoršak, Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Nejc Bračko je v 19. minuti z glavo zatresel mrežo gostov iz Dobrovc ter vnovič pokazal kako pomemben člen ekipe je. Ne le zaradi zadetka, s svojo igro iz tekme v tekmo dokazuje superiornost naspram gostujočih igralcev. Tokrat je izkoristil podajo Tima Ciganovića, ki je prodrl po levi strani ter na drugi vratnici ujel Bračka, ki je bil najvišji v skoku, žoga pa seje od leve vratnice odbila v mrežo vratarja Tilna Ploja.

Nogometaši Kety Emmija Bistrice so v 12. krogu gostili enajsto uvrščeno ekipo Dobrovc, za zmago pa so se kljub veliki terenski premoči morali pošteno potruditi. Gostje, ki jih trenira Zvonko Breber, nekdanji odlični igralec Maribora in graškega Sturma, so bili večji del srečanja osredotočeni na igro v obrambi, postavitev igralcev pa je spominjala na parkiran avtobus. 

Bistričani so prvič zapretili v 10. minuti, ko je Bračko zadel zunanji del gostujočih vrat. V 25. minuti je s strelom s 25 metrov poskusil Rok Ferčič, a je bil strel preslab. Gostje so si edino priložnost na srečanju priigrali v 32. minuti, ko je prosti strel izvajal Aljaž Jager in podal v kazenski prostor. V gneči je nekdo od gostujočih igralcev z vrhom čevlja poslal žogo v levi del bistriških vrat, vratnica pa je rešila Jako Dabanoviča, ki je v zadnjih štirih srečanjih prejel le en sam zadetek. 

V 35. minuti se je v borbi za žogo poškodoval Matic Bračko, ki mu je zdravniška služba kar nekaj časa ob igrišču nudila pomoč, nato pa so ga z rešilnim avtomobilom odpeljali v mariborsko bolnišnico. Gostje so v kar nekaj primerih (pre)grobo posredovali, v 93. minuti pa je zaradi dveh rumenih kartonov igrišče predčasno zapustil Žan Petek.

Zadnjo priložnost za spremembo izida je imel v 44. minuti znova Nejc Bračko, potem ko je po podaji Jana Ljubeca z glavo streljal mimo gola.

V drugem polčasu smo znova gledali enosmerni promet. Seveda so bili Bistričani tisti, ki so narekovali tempo igre, v katerem pa smo videli kaj malo priložnosti, zategadelj več pa nepotrebnega kompliciranja v igri sami. Lan Vidmar je imel v 61.minuti priložnost za povišanje vodstva, vendar je žoga končala mimo desne vratnice. V 79. minuti je po desni strani sijajno prodrl Nejc Pipenbaher in sprožil proti vratom gostov, a se je tokrat izkazal Ploj in priložnost je splavala po vodi.

Nogometaši Kety Emmija imajo letos znova veliko priložnost za težko pričakovan preskok v višji kakovostni razred. Po 12. krogu so vodilni na lestvici s 34 točkami in hitijo končni lovoriki naproti. Kaj hitijo, drvijo!

Po domačem porazu Koroške, ki je v Dravogradu izgubila proti Dravinji s 3:5, Korošci za Bistričani zaostajajo kar za 11 točk! Na 3. mestu si z 21 točkami sledijo Dravinja, Šampion in Cirkulane, ki so doma uspele izgubiti proti Posavju iz Krškega. Z novimi točkami so si dva kroga pred koncem jesenskega dela zagotovili naslov jesenskega prvaka, vendar na koncu šteje le naslov prvaka, ki se osvaja spomladi. V zadnjih dveh krogih bodo Bistričani gostovali. V 13. krogu je na sporedu gostovanje v Cirkulanah, v zadnjem krogu pa srečanje z Vidmom v Vidmu pri Ptuju.

Napisal: Damijan DRAME