NK Celje in NK Kety Emmi Bistrica sklenila dogovor o sodelovanju

Danes sta stadionu Z’dežele generalni direktor NK Celje Valeriy Kolotilo in predsednik NK Kety Emmi Bistrica Vito Martinčič s podpisom dogovora  naznanila dolgoročen načrt o poglobljenem sodelovanju med nogometnima kluboma. 

Sodelovanje bo velik poudarek dalo na predajanje znanja in izkušenj pri vzgajanju novih generacij mladih nogometašev ter dvignilo raven pogojev za treninge in nogometno izobrazbo nadobudnih mladih generacij. Sodelovanje pa ne bo omejeno zgolj na mladinski pogon, saj bo novovzpostavljeno sodelovanje nudilo odlično priložnost za razvoj nogometašev tudi na članski ravni. NK Kety Emmi Bistrica bo namreč v sezoni 2022/23 premierno zaigral v slovenski drugoligaški druščini. V luči podpisanega dogovora je skupni interes obeh klubov, da klub iz Slovenske Bistrice uspešno nadaljuje svojo ambiciozno začrtano pot tudi v prihajajočih sezonah. 

Valeriy Kolotilo: “V NK Kety Emmi Bistrica smo pri NK Celje prepoznali zdravo zgodbo, po kateri se lahko zgleduje vsak slovenski nižjeligaš. Tako na organizacijskem kot tudi športnem nivoju pri NK Bistrica napredujejo iz sezone v sezono. V prihodnje jim bomo na njihovi poti pomagali tudi mi. V klubu premoremo visoko izobražene osebe, ki bodo v različnih funkcijah pomagale pri razvoju bistriškega kluba. Hkrati sodelovanje predstavlja lepo priložnost tudi za nekatere mlajše nogometaše, da prvič izkusijo igranje v članski konkurenci in si pridobijo prepotrebne igralne minute in izkušnje. Prepričan sem, da gre za pravo potezo in da bomo sodelovanje v prihodnjih letih še poglobili.”

Dr. Vito Martinčič: “NK Kety Emmi & Impol Bistrica ima zelo ambiciozno in jasno strategijo razvoja kluba, članske ekipe, nogometne šole in regionalnega projekta nogometnih krožkov. Pri svojem delu kontinuirano iščemo sinergije in možnosti za organizacijski in tekmovalni razvoj. V sodelovanju z NK Celje in napredovanju članske ekipe v 2.SNL prehajamo iz amaterskega kluba na polprofesionalni nivo delovanja. Prepričani smo, da bosta ob korektnem sodelovanju oba kluba zmagovalca in primer dobre prakse z velikim potencialom za nadgradnjo trenutno dogovorjenih projektov. Ob podpisu pogodbe želimo, da se NK Bistrica v okolju še bolj prepozna kot idealno okolje za razvoj mladih nogometašev, hkrati pa da ob strokovni in organizacijski pomoči naših partnerjev iz NK Celje v Slovenski Bistrici oblikujemo sodoben in strokovno podprt regionalni nogometni center za mlade.”