NK Kety Emmi Impol Bistrica doma premagal NK Grosuplje

NK Kety Emmi & Impol Bistrica : NK Brinje Grosuplje 2:1 (1:0)

Športni park Slov.Bistrica, gledalcev 350.

Strelci: 1:0 Tai Mateja Panič (6′), 2:0 Jaša Martinčič (66′), 2:1 Filip Nikol Ostojić (79)

NK Kety Emmi & Impol Bistrica: Dabanovič, Vidmar, Klašnja (Dvoršak), Rozman, Šlamberger, Havelka, Kapun (Koprivc), Bračko, Ferčič (Martinčič), Panič (Džumhur), Ploj

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so začeli zelo učinkovito in povedli že v 6. minuti. Strelec zadetka je bil Tai Matea Panić, ki je izkoristil podajo Aljaža Ploja ter iz obrata z 10 metrov zadel levi spodnji kot gostujočega vratarja. V 27. minuti so imeli nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice lepo priložnost. Do izgubljene žoge s strani gostujočega vratarja Ožbeja Kisovca se je dokopal Rok Ferčič ter z leve strani streljal proti praznemu golu gostov, a je žoga zgrešila cilj za pol metra. Gostje so v 42. minuti prvič streljali na gol, a brez nevarnosti za vratarja Jako Dabanoviča.

V 51. minuti prva priložnost v 2. polčasu za domače nogometaše. Z desne strani je streljal Fran Šlamberger, a je Kostevc nezanesljivo posredoval in žogo izbila v kot. 4 minute za tem je rdeči karton zaradi ugovarjanja prejel pomočnik trenerja gostov Urban Žohar. Po menjavi v gostujoči ekipi, v 64. minuti srečanja, se je za menjavo odločil tudi Franc Fridl in Roka Ferčiča zamenjal z Jašo Martinčičem, ki je le dve minuti kasneje zadel za 2:0! Martinčič je po podaji hitro stekel proti gostujočim vratom ter s strelom v levi kot povišal vodstvo na 2:0.

Po trojni menjavi gostov so le-ti s prvim strelom na vrata na srečanju izid znižali na 2:1. S prostim strelom z 22 metrov je v desni zgornji kot zadel Filip Nikola Ostojič. V 85. minuti je igro zaradi poškodbe zapustil strelec prvega zadetka Panić, ki ga je zamenjal Stian Džumhur. Tekma se je končala z izidom 2:1 za bistriške nogometaše.

Po 10 odigranih krogih je NK Kety Emmi & Impol Bistrica s 14 točkami na odličnem 7. mestu. V prihodnjem krogu jih čaka eno izmed najtežjih gostovanj, saj potujejo v Lendavo k Nafti. Tekma bo na sporedu v petek, 7. oktobra, ob 18. uri.

Damijan DRAME