Nogometaši Kety Emmij & Impol Bistrice zabeležili prvi poraz v sezoni

Vitanest Bilje – Kety Emmi Bistrica 2:1 (2:0)

Bilje, igrišče Bilje, gledalcev: 150. Sodniki: Jazbec, Kužnik, Brezovar.

Strelci: 1:0 Žejen (10), 2:0 Erniša (30), 2:1 T. M. Panić (61.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pirtovšek, Rozman, Vidmar (Jevšenak), Klašnja, Kujović (Ferčič), Bračko N. (Korošec), Havelka, Džumhur (Koprivc), Šlamberger, Panić T.M.(Kapun).

Trener: Franc Fridl

Nogometaši Kety Emmija & Impola so v okviru 3. kroga 2. snl gostovali v Biljah, kjer so gostovali pri domači ekipi Vitanest in zabeležili prvi letošnji poraz.

Gostitelji, ki so znani predvsem po odličnih predstavah na domačem igrišču, so kmalu prevzeli vajeti igre v svoje roke in sijajna obramba Jake Dabanoviča v 5. minuti je napovedala, da bistriškega vratarja čaka naporno delo. Igralci Vitanesta so si minuto kasneje priigrali sijajno priložnost, a je Marco Budić zadel levo vratnico, v 10. minuti pa so se veselili na domači klopi. Prodoru na levi strani je sledila podaja v sredino, ki jo je z zadetkom kronal Miha Žejen. Gostitelji so nadaljevali z  napadalno igro ter vse bolj pritiskali in iskali še drugi zadetek. Napadi so se vrstili in po enem izmed njih so domači nogometaši v 30. minuti povedli z 2:0. Po udarcu s kota se je v gneči najbolje znašel Rok Erniša in varovancem trenerja Dominika Beršnjaka priigral veliko prednost, s katero so nogometaši Vitanesta odšli na odmor.

Na začetku drugega polčasa se je trener Bistričanov Franc Fridl odločil za dvojno menjavo. Iz igre sta odšla Anej Kujović ter (znova) Stian Džumhur, v igro pa sta vstopila Rok Ferčič in Mateo Koprivc.Kljub menjavam so tudi v drugem polčasu domači nogometaši imeliveč od igre in kazalo je na zanesljivo zmago gostiteljev. Bistričani so se odločali za hitre protinapade. V 61. minuti je Ferčiču uspel napad po levi strani, po katerem je s podajo v sredino poiskal Tai Mateo Panića. Koprčan, na začasnem delu v Slovenski Bistrici, se je Ferčiču zahvalil z zadetkom in dosegel svoj drugi zadetek v letošnji sezoni. Po zadetku so Bistričani zaigrali precej bolje in iskali morebitno izenačenje, vendar je zmaga ostala v Biljah.

Po treh odigranih krogih si vrh lestvice s 7 točkami delijo Krka, Beltinci, Nafta 1903 in Aluminij. Nogometaši Kety Emmija & Impola so s 4 točkami na 8. mestu.

V 4. krogu bodo Bistričani na domačem igrišču gostili Primorje iz Ajdovščine. Srečanje z nekdanjimi prvoligaši bo v soboto, 20.8., s pričetkom ob 17:00 uri v športnem parku v Slovenski Bistrici.

Napisal: Damijan DRAME