V Dobu brez zmagovalca

NK Roltek Dob – NK Kety Emmi & Bistrica 1:1 (0:1)

Dob, Športni park Dob, gledalcev 150. Sodniki: Rađević, Horvat, Jonke.

Strelci: 0:1 Panić T. M. (17.), 1:1 Černe (47.).

NK Kety Emmi & Bistrica: Dabanovič (od 46. Vunderl), Rozman, Vidmar, Kujović (od 73. Ferčič), Bračko, Martinčič (od 3. Koprivc (od 83. Panić V.)), Havelka, Korošec, Šlamberger, Panić T. M., Maher.

Trener: Franc Fridl

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so v 17. krogu gostovali v Dobu pri ekipi Rolteka. Gostitelji, za razliko od prejšnjih sezon, ko so bili redno med najboljšimi drugoligaši, letos bijejo bitko za obstanek, srečanje z Bistričani pa je bila priložnost, da vendarle lažje zadihajo. Na drugi strani so varovanci trenerja Franca Fridla v letošnji sezoni pokazali, da so trd oreh praktično za vsakogar. Tudi v srečanju z Roltekom je bilo podobno. Bistričani so na mokrem igrišču krenili napadalno, a doživeli hladen tuš že  v 1. minuti, ko se je poškodoval Jaša Martinčič, ki je zaradi poškodbe gležnja igro zapustil čez dve minuti, v igro pa je vstopil Mateo Koprivc.

V 10. minuti je s 23 metrov streljal Nejc Bračko, domači vratar Žiga Fermišek pa je bil na mestu. V 12. minuti se je v priložnosti Niko Havelka in z desne strani domačega kazenskega prostora streljal v Fermiškov bližnji kot, a se slednji ni pustil presenetiti in žogo s parado odbil v kot.  Havelka je bil znova v središču pozornosti le minuto pozneje, ko je streljal s prostega strela s kakšnih 18 metrov in zadel zunanji del mreže Fermiška. Bistriške priložnosti so se vrstile ena za drugo, a je pri zaključnih dejanjih zmanjkalo (tudi) sreče in zbranosti. 

V 17. minuti vendarle veselje na bistriški klopi. Havelka je s podajo s skoraj sredine igrišča zaposlil Tai Mateo Panića, ki se je z eno potezo mojstrsko osvobodil Fermiška in domačega branilca ter žogo pod domačim vratarjem spravil v domačo mrežo in poskrbel za zasluženo vodstvo.

Domači nogometaši so proti vratom Jake Dabanoviča prvič sprožili v 30. minuti, ko je z 20 metrov poleg desne vratnice streljal Jaka Kasnik. V 42. minuti je Bračko z leve strani našel Koprivca, ki je iz težkega položaja streljal z glavo, a mimo domačih vrat.

Na začetku drugega polčasa je zaradi poškodbe igro moral zapustiti Dabanovič, na vrata pa je stopil Lan Vunderl. Gostitelji so izid izenačili že v 47. minuti, ko je na drugi vratnici ostal osamljen Gašper Černe in dosegel svoj 8. zadetek v letošnji sezoni. V 60. minuti je Bračko poskrbel za potezo srečanja, ko se je s kakšnih 45 metrov odločil za lob Fermiška, ki je stal na kakšnih 15 metrih od svojih vrat. Fermiške je s skrajnimi napori in panterskim skokom vendarle preprečil zadetek Bračka in žogo odbil v kot. Po strelu  skota je z glavo streljal Jaka Korošec, vendar je žoga zletela mimo domačih vrat. V 64. minuti je z 20 metrov z leve strani lepo streljal Kasnik, a se je tokrat s sijajno parado izkazal Vunderl in žogi preprečil, da bi končala v njegovem levem zgornjem kotu. V 84. minuti je z razdalje streljal Kristjan Šipek, vendar je tudi tokrat Vunderl ostal zbran ter strel domačega kapetana odbil v kot. Minuto kasneje je z glavo mimo gola streljal Kasnik in ostalo je pri delitvi točk.

Po 17. odigranih krogih je na vrhu prvenstvene tabele ekipa Rogaške, ki je zbrala 40 točk. Le točko manj so zbrali nogometaši Aluminija iz Kidričevega, ki so na 2. mestu.

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so z 21 točkami na odličnem 8. mestu. V 18. in hkrati zadnjem krogu uvodnega dela prvenstva bodo Fridlovi bojevniki doma gostili ekipo Vitanesta iz Bilja, ki je do sedaj prav tako zbrala 21 točk in se nahaja na 9. mestu. Tekma bo v nedeljo, 27. novembra, s pričetkom ob 13:30 uri.

Napisal: Damijan DRAME

Damijan DRAME