NK Kety Emmi & Impol Bistrica tudi v drugo iz Ljudskega vrta s porazom

NK Maribor : NK Kety Emmi & Impol Bistrica 3:1

NK MARIBOR: Bergsen, Milec (46′ Kolednik), Vidmar (46′ Bilać), Poredoš (46′ Kramberger), Urata, Pihler (46′ Laušić), Dizdarević (80′ Vogrinčič), Ž. Repas, Čuk, Bourlès (80′ Katič), Beugre (46′ Podlesnik). Klop: Zalokar, Doroshenko, Kolednik, Kramberger, Bilać, Vogrinčič, Katič, Laušić, Podlesnik. Trener: Ante Šimundža.

KETY EMMI & IMPOL BISTRICA: Fridrih, Bukovec, Rozman, Kapun, Pesjak, Križnik, Horvat, Adžibaba, Gobec, Kozić, Kuliš. Igrali so še: Punčec, Lorbek, Borovnik, Zajšek, Drevenšek, Martinčič, Jadrič, Ola, Justinek, Frešer, Tavares. Trener: Simon Dvoršak.

Strelci: 1:0 Bourlès (10), 2:0 Čuk (19), 3:0 Čuk (39), 3:1 Justinek (84)

Vstop v nov teden s testom za ohranjanje tekmovalnega ritma. Priložnost tokrat za igralce, ki so doslej manj igrali, po poznejši priključitvi pa znova na igrišču tudi Etienne Beugre.

Za hitro vodstvo je poskrbel Bourlès, ki je zadel v 10. minuti po odbitku. Vratar Fridrih je odbil žogo po udarcu Čuka, Bourlès pa s pravočasnim odzivom potisnil žogo v mrežo. Strelec vodilnega zadetka je imel priložnost za povišanje rezultata že v 12. minuti, z desne strani mu je podal Milec, vendar so gostujoči branilci odbili v kot. Naslednjo obetavno situacijo je imel Poredoš v 14. minuti, po kotu je usmeri žogo čez prečko, Beugre pa je v 17. po predložku Čuka ciljal previsoko. Med zaporednimi napadi v 19. minuti žoga drugič v gostujoči mreži, Čuk jo je poslal za hrbet vratarja Fridriha z natančnim udarcem. V 31. in 32. minuti zaporedna udarca v okvir vrat: najprej Žiga Repas ob soočenju z vratarjem, nato še Pihler z roba kazenskega prostora. Ob tretjem stiku z vratnico pa žoga vendarle na želeno mesto, po protinapadu je znova zadel Čuk, ko se je žoga od vratnice odbila čez golovo črto.

Ob delitvi minutaže v drugem polčasu priložnost tudi za igralce iz nogometne šole. Gostje so imeli prvo večjo priložnost v 48. minuti, ko je bil iz bližine nentanačen Kuliš. V 84. minuti je Justinek po kotu z glavo usmeril žogo v mrežo ob levi vratnici, tekmeci pa so imeli v končnici še obetavni situaciji za zmanjšanje zaostanka. Najprej je Urata izbil pred golovo črto, v zadnji akciji pa je Martinčič zadel vratnico.