NK Kety Emmi & Impol Bistrica v spremenjeni zasedbi v novo sezono

Odlični rezultati bistričanov v spomladanskem delu prvenstva so usmerili fokus strokovne javnosti v spremljanje igralcev prvega moštva in ekipa je zabeležila v prestopnem obdobju precej sprememb v igralskem kadru. Klub je postal prava valilnica talentov za prvoligaške klube na drugi strani pa je nekaj igralcev odšlo v druge kluba bodisi zaradi boljših finančnih pogojev (Avstrija) bodisi zaradi iskanje večje minutaže v drugih klubih enakega ali nižjega ranga.

Strategija kluba ostaja enaka in je podrejena vzgoji in razvoju mladih nogometašev. Posledično klub iz leto v leto krepi strokovni štab in dviguje tako kvaliteto kot kvantiteto dela. Hkrati se skuša čim hitreje vključiti v delo članske ekipe talentirane igralce domače nogometne šole NK Kety Emmi & Impol Bistrice ter krepiti delo tekmovalnih selekcij. Odlično strokovno delo so zaznali tudi prvoligaški klubi, kjer je prišlo na posojo kar nekaj mladih še neizbrušenih talentov.

I. STROKOVNO VODSTVO

Zaradi potreb po strokovni spremljavi in kondicijski pripravi igralcev je klub sklenil dogovor o sodelovanju z Srđanom Kuljićem, kineziologom iz Trebinja (BiH) z diplomo Beograjske fakultete za kineziologije. Kuljić je skrbel za kondicijsko pripravo v FK Leotar, FK Sarajevo, se izobraževal pri FC Bayer iz Levrkusna, da bi nato deloval pri OFK Titograd, Gruzijskemu udeležencu kvalifikacij za ligo prvakov FC Batumi ter nazadnje v Kuvaitu (SC Kazma).


II. EKIPA
1. Odhodi- Nino Kukovec (NK Radomlje I.SNL); Rok Maher (NK Bravo I.SNL); Niko Havelka (Azija); Tim Ciganovič (Avstrija); Jaka Korošec (Avstrija); Gal Dvoršak (NK Beltinci II.SNL); Mateo Koprivc (NK Dravinja II.SNL); Tai Kmetec (NK Drava III.SNL); Rok Ferčič (NK Dobrovci III.SNL)
2. Poškodbe: Še ves jesenski del sezone bo odsoten vratar in kapetan ekipe Jaka Dabanovič ki je dobil težjo pokodbo kolena na aprilski prvenstveni tekmi proti NK Rogaška v Rogaški Slatini.
3. PRIHODI- Domen Zajšek (štoper). Podpis pogodbe po izteku izposoje od NK Domžal; Kristjan Župić (vratar, FK Vojvodina); Rok Frešer (zadnji vezni) prihod iz NK Aluminij (I.SNL); Matevž Križnik (levi bočni) prihod iz NK Dob (III.SNL); Jaka Nežmah (zadnji vezni) prihod iz NK Tolmin (II.SNL); Mai Lorbek (desni bočni U19 NK Kety Emmi & Impol Bistrica); Aljaž Gril (štoper U19 NK Kety Emmi & Impol Bistrica); Matevž Šega (vezni, U19 NK Kety Emmi & Impol Bistrica); Miha Mokotar (sprednji vezni, winger U19 NK Kety Emmi & Impol Bistrica); Gregor Dover (vezni, U19 NK Kety Emmi & Impol Bistrica)
Vodstvo kluba je še v intenzivni pogovorih še za prihod dveh do treh igralcev

PRIPRAVLJALNE TEKME:

V fazi priprav na novo sezono je ekipa odigrala 5 tekem. Ob koncu drugega tedna priprav (07.07.2023) so bistričani odigrali proti NK Mura in izgubili z 1:3. Strelec za NK Kety Emmi & Impol Bistrico je bil Martinčič. 12.julija je v Slov.Bistrici gostovalo NK Brinje Grosuplje. tekma se je zaključila z remijem 2:2. Strelca za Bistrico sta bila Kuliš in Martinčič. Sledili sta dve prijateljski tekmi na Rogli v nemogočih razmerah. Prva tekma je potekala v zaključni fazi velikega naliva proti romunskem drugoligašu CSM Rasita (0:1) druga proti madžarskemu drugoligašu pa je bila v 40′ prvega polčasa prekinjena zaradi močnega naliva. ob vodstvu gostov (0:1). Igralci z manjšo minutažo in igralci na testiranju so odigrali še prijateljsko tekmo proti NK Hajdina (III.SNL) in zmagali s 3:0.