Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice iz Beltincev s točko

Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so na gostovanju v Beltincih več kot uspešno zaključili letošnjo sezono, saj so z remijem na koncu zasedli odlično 9. mesto. Izjemno zanimivo srečanje, v katerem smo videli ducat zadetkov, se je končalo s 3:3. Za Bistričane so bili uspešni Nino Kukovec ter Rok Maher v 42. oz. 45. minuti, v drugem polčasu pa je v 73. minuti mrežo Prekmurcev zatresel Ante Kuliš.

Gostitelji so povedli v 12. minuti, ko je dolgo podajo izkoristil Robert Čakš, zaobšel Primoža Fridriha ter dosegel svoj peti zadetek v letošnji sezoni. V 34. minuti je vodstvo povišal Filip Kosi, ki se je prav tako znašel sam pred Fridrihom. Kljub zaostanku z 0:2 so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice pokazali dober nogomet in še v prvem polčasu izid izenačili. Najprej je v 42. minuti po podaji Eneja Kapuna s strelom pod prečko Nino Kukovec izid znižal, le tri minute kasneje pa so Bistričani z zadetkom Roka Maherja prišli do izenačenja.

Bistriški nogometaši so z všečno igro nadaljevali tudi v drugem polčasu ter si priigrali več priložnosti za zadetek, a so bili varovanci trenerja Gorana Stankovića v zaključku premalo natančni. V 73. minuti je na sceno stopil Ante Kuliš, ki je prestregel podajo domačih nogometašev ter po desni strani stekel proti domačim vratom in s 5 metrov ugnal Domna Zvera za 2:3. V zadnjih sekundah srečanja so prekmurski nogometaši izid vendarle uspeli izenačiti. Po večkratnem odbijanju žoge, se je okroglega usnja dokopal Čakš in dosegel še svoj drugi zadetek na srečanju ter postavil končni izid.

S srečanjem v Beltincih so bistriški nogometaši z odliko zaključili letošnjo sezono in na koncu s 37 osvojenimi točkami zasedli 9. mesto. 

V najvišji kakovostni razred se selijo nogometaši Rogaške, ki so v zadnjem krogu z 2.0 slavili v Krškem. Nogometaši Aluminija so na koncu zasedli 2. mesto in se bodo v dodatnih kvalifikacijah za nastop med najboljšimi pomerili z novogoriško Gorico.

Iz lige sta izpadla Krško in Roltek Dob.

Napisal: Damijan DRAME