Nogometaši Kety Emmija Bistrice jesenski del zaključili brez poraza

Cirkulane – Kety Emmi Bistrica  0:0 (0:0)

Cirkulane, igrišče Cirkulane, gledalcev: 150. Sodniki: Nemet, Topolnik, Tušak.

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, Polegek, Bajraj, Pipenbaher, Ciganović, Kapun, Dvoršak, Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Nogometaši Kety Emmija Bistrice so v Cirkulanah odigrali zaostalo srečanje 14. kroga 3. snl vzhod in jesenski del tekmovanja zaključili neporaženi. 

Na mokrem in blatnem igrišču, kjer je kvaliteti botrovala tudi megla, je 150 gledalcev videlo boljšo predstavo Bistričanov, ki so v Cirkulane prispeli oslabljeni, saj sta manjkala brata Bračko. 

Kljub izostanku omenjenih nogometašev so bili Bistričani boljši nasprotnik in si v prvem polčasu priigrali tri izvrstne priložnosti za zadetek, a so vse ostale neizkoriščene.

Prvo priložnost je zapravil Murat Bajraj, ki je prejel podajo 5 metrov od domačih vrat, vendar je prehitri strel končal mimo vrat Denisa Zajca. 

Drugo priložnost za zadetek je zamudil Aljaž Polegek, ki je s strani z 8 metrov streljal čez gol. 

Gostitelji so v prvem polčasu ostali brez strela na bistriška vrata.

Tudi v drugem polčasu so bili Bistričani več pri žogi in prišli do treh priložnosti, vendar so se  tudi ta končala kot predhodni dve. 

Znova je bil v središču pozornosti Bajraj, ki je po podaji s strani z glavo streljal čez gol, nato pa je imel priložnost tudi Enej Kapun, ki je streljal z leve strani, a je prav tako streljal čez gol. Zadnjo priložnost za zadetek je zamudil Gabrijel Jevšenak, ki je streljal s strani s 5 metrov, vendar je strel le oplazil stativo in izid je ostal nespremenjen.

Nogometaši Cirkulan so v drugem polčasu sicer streljali na bistriška vrata, potem ko so izvedli hiter protinapad, vendar brez učinka, do druge pol priložnosti pa so prišli po podaji s strani, a je žoga zadela stativo Jake Dabanoviča.

Po končanem jesenskem delu so nogometaši Kety Emmija Bistrice z 38 točkami premočno na vrhu prvenstvene tabele in s kar 11 točkami naskoka pred Šampionom iz Celja. Nogometaši Cirkulan, ki so tekmovanje pričeli z velikimi ambicijami, so drugi del jesenskega dela zaključili igram primerno ter pristali na 6. mestu, njihov zaostanek za Kety Emmijem Bistrico pa znaša kar 16 točk.

Napisal: Damijan DRAME