Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice preko Krškega do druge zmage

Kety Emmi Bistrica – Krško  2:1 (1:0)

Slovenska Bistrica, športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 350. Sodniki: Gergič, Dedić, Jonke.

Strelci: 1.0 Kapun (2.), 1:1 Lovrić (57.), 2.1 Havelka (81./11-m)

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Vidmar, Klašnja, Kujović ( od 76. Rozman), Bračko N. (od 57. Panić V., (od 76. Panić T.M.), Ferčič, Havelka, Koprivc (od 46. Džumhur), Ploj, Šlamberger, Kapun (od 41. Maher).

Trener: Franc Fridl

V 81. minuti srečanja je Niko Havelka postavil žogo na belo točko ter jo poslal v desni spodnji kot krškega vratarja Vida Goričarja in Kety Emmi & Impol Bistrico popeljal do druge zmago v letošnji sezoni.

V Slovenski Bistrici smo videli dvoboj ekip, ki sta si na lestvici s 5 točkami delili 13. mesto, morebitna zmaga enih ali drugih pa bi pomenila nekoliko lažje nadaljevanje prvenstva. Gsotje so pričeli bolje in že po 30 sekundah je Sebastian Lesjak s s trelom iz 23 metrov preiskušal Jako Dabanoviča, ki je strel ubranil. Dobro minuto kasneje so Bistričani povedli. Havelka je z desne strani podal v gostujoči kazenski prostor, kjer se je sam znašel Enej Kapun, ki je žogo mirno poslal v desni kot gostujočih vrat ter poskrbel za veliko veselje na bistriški klopi. Po zadetku so domači nogometaši nadaljevali bolje. Havelka je v 14. minuti sprožil z 20 metrov preko gola, minuto kasneje pa je po povratni podaji Roka Ferčiča preko gola streljal Nejc Bračko. Gostje so vrnili v 19. minuti, ko jez leve strani streljal Shimba Grance, vendar je tudi po strelu igralca iz Konga ostalo pri vodstvu bistriških nogometašev. Dabanovič se je ponovno izkazal v 23. minuti, ko je z 20 metrov ponovno streljal Lesjak. Gostje so do nove priložnosti prišli v 29. minuti, ko je po levi strani prodiral neugodni Ivan Brekalo, vendar je žoga švignila tik mimo Dabanovičeve desne vratnice. Po strelu Bračka se je igra malce umirila, v eni izmed akcij pa je prišlo do poškodbe Kapuna ter Bračka, ki sta srečanje zapustila še pred iztekom prvega polčasa. Debitiral je Rok Maher, ki se je iz NK Maribora v bistriške vrste preselil tik pred koncem prestopnega roka. Tik pred koncem prvega polčasa je znova streljal Havelka in znova je žoga končala nad gostujočimi vrati.

Med odmorom je Fridl Matea Koprivca zamenjal s Stianom Džumhurjem, ki je v 49. minuti z desne strani sijajno podal na 2. vratnico, kjer je Ferčič zgrešil domala nemogoče in s 4 metrov zadel le zunanji del mreže krških vrat. V 55. minuti je Brekalo prodiral po desni strani, vendar se je na srečo domače vrste odločil za podajo, ki jo je s pravočasnim posredovanjem preprečil Fran Šlamberger.

V 57. minuti so gostje precej nepričakovano prišli do izenačenja. Po podaji z desne strani se je na drugi strani sam znašel Mateo Lovrić in z glavo zadel desni spodnji kot bistriških vrat. Po šoku so se Bistričani kmalu pobrali in v 62. minuti prišli doizvrstne priložnosti. Znova je bil akter Ferčič, čigar strel je Goričar s 5 metrov sijajno ubranil. V naslednjem napadu je z desne strani sijajno streljal Anej Kujović, a so gostje tudi tokrat imeli veliko sreče, saj je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila svoj cilj. Igra se je nato precej umirila, nato pa je v 79. minuti po udarcu  skota žoga v roko zadela nekoga iz krških vrst. Mariborski sodnik Nejc Gergič je bil blizu in nemudoma pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je izvedel Havelka, a je strel zaradi prehitrega vstopa igralcev v kazenski prostor moral ponoviti. Havelka je zadel tudi v drugo ter poskrbel za drugi komplet točk v letošnji sezoni.

Trener Franc Fridl: V začetku smo bili slabi. Tukaj mislim po doseženem zadetku in porabili smo precej energije, da smo se prebudili, kajti nasprotnik je bil izredno agresiven, hiter in nevaren. Do konca polčasa smo uspeli ujeti ritem, v drugem polčasu pa smo dominirali, razen napake pri zadetku in mislim, da smo zasluženo zmagali.

Napisal: Damijan DRAME