Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice slavili drugič zapored

Ilirija 1911 – Kety Emmi Bistrica  1:2 (1:1)

Ljubljana, stadion Ilirija, gledalcev: 120. Sodniki: Tozan, Knafelc, Gornik.

Strelci: 0:1 Ferčič (12.), 1:1 Djermanović (37.), 1:2 Panić T.M. (76.)

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Rozman, Vidmar, Klašnja, Bračko N., Ferčič (od 65. Panić T.M.), Havelka (od 90. Koprivc), Ploj (od 46. Ljubijankić), Šlamberger, Kapun (od 65. Martinčič), Maher (od 65. Korošec).

Trener: Franc Fridl

Tai Matea Panić se je, podobno kot pet minut poprej,  v 76. minuti znašel sam pred Edinom Džafićem, a je tokrat z natančno odmerjenim strelom zadel levi spodnji kot in odločil zmagovalca srečanja.

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so v 7. krogu 2. snl gostovali v Ljubljani, kjer so se pomerili z Ilirijo, ki letos igra odličen nogomet. Klub precej slavne zgodovine, ki je leta 1928 s takratnim ljubljanskim Primorjem odigral prvo nočno tekmo v srednji Evropi, je bil v prvem polčasu boljši nasprotnik, a so Ljubljančani kljub temu zaostajali od 12. minute, ko je Rok Ferčič Bistričane popeljal v vodstvo. 

Po podaji Nejca Bračka se je Ferčič znašel sam pred Džafićem in zadel za 0:1. Džafić, nekdanji vratar Triglava, ki je 4 leta branil tudi barve ljubljanske Olimpije, se je v Ilirijo preselil iz Sarajeva, potem ko je v treh sezonah osvojil dva naslova državnih prvakov in dva naslova pokalnih zmagovalcev BiH. 

V 36. minuti so nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice imeli sijajno priložnost za povišanje vodstva. Znova je bil v naslovni vlogi Ferčič, ki ga je domača obramba po neumnosti s prekrškom zaustavila na robu kazenskega prostora in glavni sodnik Tozan je dosodil kazenski strel. Izvajalec je bil Niko Havelka, a je tokrat Džafić prebral namero bistriškega vezista in  strel v levi kot ubranil. Žogo je odbil v vratnico, od koder se je odbila v polje in srečanje se je nadaljevalo. Kazen je prišla le slabo minuto kasneje. Dolgi podaji ob robu igrišča je sledila zavrta podaja na drugo vratnico, od koder je Dejan Djermanović s 15 metrov zadel mrežo Jake Dabanoviča. Sledilo je 10 peklenskih minut, v katerih so gostitelji želeli doseči še drugi zadetek, Bistričani pa obdržati neodločen izid.

Tudi v drugem polčasu smo videli nadaljevanje s konca prvega polčasa. Stanje se je spremenilo po trojni menjavi trenerja Fridla, ki je v igro poslal Panića, Jašo Martinčiča ter Jako Korošca in nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so uspeli vzpostaviti ravnotežo na igrišču. 

Na lestvici vodi novomeška Krka, ki je zbrala 19 točk, Aluminij pa je z domačim porazom proti Triglavu zdrsnil na 2. mesto.

Z drugo zaporedno zmago so bistriški nogometaši z 11 točkami na lestvici  iz 9. mesta skočili na 6. mesto. V 8. krogu bodo na domačem igrišču gostili ekipo Rogaške, ki je s točko več trenutno na 5. mestu. Tekma bo v soboto, 17.9.2022, s pričetkom ob 16.00 uri.

Napisal: Damijan DRAME