Nogometaši Kety Emmija iz Šmarja pri Jelšah s polnim plenom

Šmarje pri Jelšah – Kety Emmi Bistrica   0:2 (0:1)

Šmarje pri Jelšah, Športni park Šmarje pri Jelšah, gledalcev: 40. Sodniki: Nemet, Topolnik, Kranjc.

Strelci: 0:1 Bračko N. (24), 0:2 Kapun (90).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik (Jevšenak), Rozman, Vidmar, Bračko M., Bračko N., Bajraj, Ciganović, Kapun (Ribič), Dvoršak (Ferčič), Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Enej Kapun je zadel še petič v zadnjih štirih tekmah in zapečatil usodo domačih, ki so po tihem upali na morebitno točko. 

Nogometaši Kety Emmija so v 11. krogu 3. snl vzhod gostovali v Šmarju pri Jelšah, od koder so se po zasluženi zmagi vrnili s popolnim izkupičkom. Na težkem igrišču, ki ni dopuščalo prave igre, so bistriški nogometaši prikazali boljši nogomet ter si v prvem polčasu priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, a je pot do mreže gostiteljev našla le žoga Nejca Bračka. Slednji je izkoristil podajo Murata Bajraja, ki je podal v sredino, Bračko pa se je znašel sam pred domačim vratarjem Nejcem Travnikarjem, ga izkušeno zaobšel ter povedel Bistričane do zasluženega vodstva. Gostitelji so se osredotočili na morebitne napake bistriške obrambe ter hitre protinapade, v igri pa se je videlo pomanjkanje idej. 

Tim Ciganović je s svojo igro vnovič opozoril nase. Potem ko se je na zadnjih treh krogih vpisal med strelce, je v zadnji minuti srečanja s podajo med obema obrambnima igralcema domače ekipe zaposlil Kapuna, ki je z vtekanjem ponovil vajo Bračka, zaobšel Travnikarja in z zadetkom odločil zmagovalca.

Ekipa trenerja Simona Dvoršaka je z novo zmago že pri 31 točkah in ima pred Koroško iz Dravograda že 8 točk naskoka, pred Cirkulanami pa kar 10!.

V 12. krogu bodo Bistričani gostili Dobrovce, ki so z 9 točkami trenutno na 12. mestu.

Srečanje v športnem parku Slovenska Bistrica bo v soboto, 30. oktobra, s pričetkom ob 15. 00 uri.

Napisal: Damijan DRAME