Nogometaši Kety Emmija po odlični predstavi vnovič slavili

Kety Emmi Bistrica – Zreče 4:0 (4:0)

Slovenska Bistrica, športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 1. Sodniki: Begić, Kolenc, Kos.

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, An. Korošec, Ljubec, Al. Korošec, Ribič (Strah), Bračko (Dvoršak), Polegek (Lahe Korošec), Martinčič (Kapun), Krist (Horvat), Kovačič.

Trener: Simon Dvoršak

Jaša Martinčič je sprejel podajo in jo spremenil v svoj drugi zadetek na srečanju ter že v 34. minuti praktično odločil zmagovalca dvoboja z Zrečami. Otvoritev zadetkov se je pričela v 19. minuti, potem ko je gostujoči vratar Jaka Purg odbito žogo od vratnice želel odbiti v polje, a se je sijajno znašel Martinčič ter jo pospremil v mrežo gostov. Le šest minut kasneje so se Bistričani veselili že drugič. Alen Korošec je na desni strani lepo zaposlil sijajnega Marcela Pušnik, ki je natančno meril v levi spodnji kot Purga, ki je bil tudi tokrat nemočen. Bistričani so še stopnjevali ritem igre ter znova zadeli v 29. minuti, ko je Martinčič z leve strani na drugi vratnici našel Nejca Bračka, ki je žogo z glavo poslal v zreška vrata. Trener Bistričanov je že razmišljal o menjavi Martinčiča, potem ko je slednji »občutil« mišico, a je mladi napadalec dejal, da ne bo težav in  – zadel še v drugo. Ob odlični predstavi nogometašev Kety Emmija gostje v prvem polčasu niso sprožili na bistriška vrata niti enega samega strela, kar zgovorno priča o premoči enih oz. nemoči drugih.

V drugem polčasu je tempo igre precej (pričakovano) padel, kljub številnim menjavam na obeh straneh. Domači bi kaj lahko dosegli tudi peti zadetek, a je strel Aljaža Polegeka končal v zunanjem delu mreže, Enej Kapun pa je s strelom z 18 metrov v 85. minuti zadel vratnico. Gostje so si v 74. minuti priigrali prvi kot na srečanju (!), to pa je bilo z njihove strani tudi vse. 

Nogometaši Kety Emmija so tako po 12. krogu lige za prvaka v 3. snl vzhod z 32 točkami na prvem mestu, s tremi točkami več od Rogaške, edinega konkurenta za napredovanje. Slednji so v Rogaški Slatini s 3:1 ugnali koroški Dravograd, ki bo v 13. krogu gostil pravi bistriški Kety Emmi.

V končnici se nam torej obeta pravi triler, odločitev o zmagovalcu pa bo morebiti znana šele v zadnjem krogu, ko bo v športnem parku Slovenska Bistrica gostovala Rogaška.

Napisal: Damijan DRAME