Nogometaši Kety Emmija s prvo zmago zasedli vrh tabele

Kety Emmi Bistrica – Videm pri Ptuju 3:0 (1:0)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 200. Sodniki: Novarlić, Holcman, Dedić.

Strelci:1:0 Pipenbacher (35), 2:0 Bračko (60/11-m), 3:0 Bračko (88/11-m).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, N. Bračko, Polegek (Kapun), Bajraj (Fridrih), Pipenbaher (Ferčič), Ciganovič (M. Bračko), Jevšenak (Ribič), Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Nejc Bračko je z dvema zadetkoma iz najstrožje kazni zapečatil usodo gostov in prinesel prve točke nogometašem Kety Emmija v letošnji sezoni.

Po mirnem začetku so prvi zapretili Bistričani, potem ko je po podaji Gabrijela Jevšenaka z 18 metrov mimo leve vratnice streljal Nejc Bračko. Tri minute kasneje je Jevšenak poskusil sam, vendar se je žoga enega izmed gostujočih igralcev odbila v kot. V 14. minuti je Jan Ljubec z odlično odmerjeno diagonalo zaposlil Nejca Pušnika, čigar topovski strel je vrhunsko ubrani gostujoči vratar Anej Milić. V 20. minuti je Jevšenak s podajo lepo našel Murata Bajraja, ki je sprožil proti gostujočim vratom, a je bil znova uspešnejši Milić. Le dve minuti kasneje je bil v glavno vlogi znova agilni Jevšenak, ki je s podajo zaposlil Bajraja, a je zmagovalec dvoboja postal ponovno Milić, ki je bil z naskokom najboljši posameznik gostov v prvem polčasu. V 32. minuti so si prvo priložnost na srečanju priigrali tudi igralci Vidma, ki so izvedli hiter protinapad, ki ga je s strelom zaključil Renato Vrbanić. Z rahlim strelom je na napačni nogi ujel Jako Dabanoviča, vendar je žoga na srečo domačih igralcev zletela mimo desne vratnice.

V 35.minuti so nogometaši Kety Emmija vendarle lažje zadihali, saj je zadel novinec v ekipi, Nejc Pipenbaher. Mladenič, ki se je v Slovensko Bistrico preselil iz bližnjih Rač, je čudovito odigral dvojno podajo z Bajramom ter zadel mrežo nemočnega Milića.

V drugem polačsu smo videli manj priložnosti domače ekipe. V 59. minuti je mariborski sodnik Novarlić, ki se ga mnogi spomnijo po spornih odločitvah v zadnjem krogu lanske sezone, upravičeno pokazal na belo točko, potem ko je v kazenskem prostoru gostov z roko igral Adedoja Sulaimon. Bračko je zanesljivo meril v desni kot in vodstvo Kety Emmija Bistrice povišal na 2:0. V 67. minuti so vnovič zapretili gostje, a je močan strel Marka Šegule Dabanovič ubranil. V 81. minuti je Pušnik z desne strani našel Roka Rozmana, ki je streljal z glavo, vendar zadel le vratnico. Minuto pred iztekom regularnega dela srečanja se je iz oči v oči z vratarjem Milićem znašel Enej Kapun, ga preigral in gostujočemu vratarju ni preostalo drugega, kot s prekrškom zaustaviti krilnega napadalca Bistričanov. Novarlić je znova pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je vnovič uspešno izvedel Bračko in postavil končni izid srečanja.

Po najizdatnejši zmagi prvega kroga, so nogometaši Kety Emmija Bistrice na vodilnem mestu na prvenstveni tabeli, v drugem krogu pa jih čaka gostovanje na Koroškem, kjer se bodo v Prevaljah pomerili z domačim Korotanom.

Napisal. Damijan DRAME