Nogometaši Kety Emmija s štirico za nove tri točke

Korotan Prevalje – Kety Emmi Bistrica 0:4 (0:2)

Prevalje, Športni park Ugasle peči, gledalcev: 230. Sodniki: Čontala, Herženjak, Smej.

Strelci:0:1 Ciganović (17), 0:2 Pušnik (45), 0:3 Pušnik (66), 0:4 Bajraj (72).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman (Ferčič), Vidmar, Polegek (Kapun), Bajraj (Fridrih), Pipenbaher, Ciganović, Dvoršak (M. Bračko), Jevšenak (Ribič), Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Marcel Pušnik je z dvema projektiloma pokopal upe Korošcev na morebitno presenečenje in dobrih 25 minut pred koncem srečanja zapečatil njihovo usodo.

Svoj prvi zadetek je dosegel v izdihljajih prvega polčasa, ko so bili domači igralci z mislimi že na oddihu, Pušnik pa je s strelom z 20 metrov povišal vodstvo Bistričanov na 2:0. 

Pri svojem drugim zadetku, ki ga je prav tako dosegel s podobne razdalje, je z natančnim strelom ob vratnici izid povišal na 3:0, s tem pa je bil zmagovalec srečanja bolj ali manj odločen. Šest minut kasneje je Murat Bajraj postavil končni izid srečanja, potem ko je utekel z leve strani in silovito zabil za 4:0.

Nogometaši Kety Emmijan Bistrice so v 2. krogu 3. snl vzhod gostovali pri Korotanu v Prevaljah ter proti nekdanjemu prvoligašu zasluženo vknjižili nove tri točke. 

Bistričani so prvič zadeli v 17. minuti, ko je po udarcu s kota s 17metrov proti domačemu golu sprožil Tim Ciganović. Žoga je med letom nekoliko okrznila enega izmed domačih igralcev ter končala za hrbtom nemočnega vratarja Korotana Aljaža Vidovška. 

Bistričani so po v zadnjih 30 minutah mirno kontrolirali potek srečanja, gostitelji pa ob treh izključitvah zaradi pregrobe igre niso bili odrasel nasprotnik.

Z novo zmago so varovanci Simona Dvoršaka skupaj z Dravinjo na vrhu prvenstvene lestvice, prav njun dvoboj v prihodnjem krogu pa bo poslastica za vse ljubitelje nogometa.

Srečanje v športnem parku v Slovenski Bistrici bo na sporedu v soboto, 28. avgusta, s pričetkom ob 17.00 uri.

Damjan Drame