Nogometaši Kety Emmija v Krškem zadeli sedmico

Posavje Krško – Kety Emmi Bistrica   3:7 (0:2)

Krško, stadion Matija Gubec, gledalcev: 150. Sodniki: Kovačič, Kurtušić, Majhen.

Strelci:0:1 Pipenbaher (25), 0:2 Bajraj (37), 0:3 Kapun (51), 1:3 Žur (54), 1:4 Dvoršak (61), 2:4 Bogolin (73), 3:4 Bogolin (78), 3:5 Ferčič (79), 3:6 Ferčič (81), 3:7 Ciganović (86).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar (Jevšenak), M. Bračko, Polegek (Kapun), Bajraj, Pipenbaher (Fridrih), Ciganović, Dvoršak (Ferčič), Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Rok Ferčič je v pičlih dveh minutah dvakrat zatresel dolenjsko mrežo in razblinil upe domačih igralcev, ki so po tihem upali na kakšno točko.

Bistričani so že v začetku srečanja prevzeli pobudo in preko Nejca Pipenbaherja povedli v 25. minuti, ko je z natančnim strelom z leve strani zadel desni spodnji kot domačih vrat. V 37. minuti je domači napad prestregel Lan Vidmar in podal do Pipenbaherja. Slednji je na drugi vratnici našel Murata Bajraja, ki takšnega darila ni mogel zavreči in Bistričani so vodili z 2:0. 

V 51. minuti je zadel Enej Kapun, ki je že v 11. minuti zamenjal poškodovanega Aljaža Polegeka. S preigravanjem se je znebil domačega igralca ter s petih metrov zabil za 3:0. 

Domači nogometaši so do prvega zadetka prišli preko Domna Žura, ki je sprava nastreljal Vidmarja, odbitek pa je vendarle uspel spraviti za hrbet sicer odličnega Jake Dabanoviča. Nesmotrna obramba je botrovala zmedi v bistriških vrstah, kar so igralci Posavja izkoristili ter v petih minutah kar dvakrat zadeli preko Aneja Bogolina. Prvič je zadel po izgubljeni žogi bistriške obrambe kakšnih 25 metrov od Dabanovičevih vrat, v drugo pa je bil uspešen potem ko je po podaji na drugo vratnico zadel z glavo. Tudi drugi zadetek je padel po izgubljeni žogi bistriške obrambe, ki se na tem srečanju ni pokazala v pravi luči. Le minuto kasneje se je ukazal Ferčič, ki se je z dvema bliskovitima zadetkoma pokazal kot zlata menjava. Tim Ciganović je v 86. minuti le potrdil zanesljivo zmago bistriške nogometne čete, ki znova trdno zaseda prestol vzhodne skupine tretjeligašev.

V 9. krogu bodo gostili ekipo Zavrča. Srečanje na stadionu v športnem parku Bistrica bo v soboto, 9. oktobra, s pričetkom ob 15:30 uri.

Napisal: Damijan DRAME