Nogometaši Kety Emmija z zmago nad Šampionom povečali prednost pred zasledovalci

Kety Emmi Bistrica – Šampion  3:1 (3:0)

Slovenska Bistrica, stadion v športnem parku Slovenska Bistrica, gledalcev: 80. Sodniki: Tkalčič, Kamnik, Racaj.

Strelci: 1:0 Kapun (11), 2:0 Bračko N. (29), 2:0 Ciganović (36), 3:1 Rozman (89/ag). 

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Vidmar, Bračko M., Bračko N., Bajraj, Ciganović, Kapun Dvoršak, Ljubec.

Trener: Simon Dvoršak

Četa Simona Dvoršaka nezadržno beži svojim zasledovalcem. Tudi po tekmi s celjskim Šampionom, katero bi po koncu srečanja težko označili za derbi, so nogometaši Kety Emmija svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci povišali na 7 točk.

Tudi tokrat so večino svojega dela opravili že v dobre pol ure, potem ko so v polno zadeli Enej Kapun, Nejc Bračko in Tim Ciganović. Kot zanimivost velja omeniti, da je omenjena trojica v polno zadela tudi v prejšnjem krogu, ko so Zavrču zabili ducat zadetkov.

Serijo zadetkov je odprl Kapun že v 11. minuti, ko je odbitek s kakšnih 18 metrov z desne poslal v levi kot celjskih vrat in poskrbel za veselje na bistriški klopi ter na zahodni tribuni, kjer je svoje mesto našla tudi navijaška skupina Attems Boys. Marcel Pušnik je v 16. minuti sprožil s 27 metrov, a je žoga zletela mimo leve vratnice, tri minute kasneje pa je imel priložnost Ciganović. Po prejeti globinski podaji je po preigravanju na levi strani ciljal v desni kot, vendar je žoga zletela nad celjsko prečko. 

V 23. minuti smo videli prvo priložnost gostov, ko je po levi strani sijajno prodrl Michael Rakar, vendar je pravočasno posredoval Jaka Dabanović in ubranil strel celjskega krilnega napadalca. V 26. minuti je Pušnik zadel nasprotnikov mrežo, vendar le njen zunanji del, zato pa je za novo veselje dve minuti kasneje poskrbel Bračko. Murat Bajraj je podal z desne strani, strel Bračka pa se je z desne vratnice odbil v mrežo nemočnega vratarja Šampiona Jake Grobelnika. Grobelnik je v 36. minuti moral še tretjič pobrati žogo iz svojih vrat, ko je zadel Ciganović. Ponovno je prejel globinsko podajo na levi strani, tokrat pa je njegov strel vendarle končal v gostujoči mreži in na semaforju je pisalo že velikih 3:0.

V drugem polčasu so si nogometaši Kety Emmija priigrali manj priložnosti za zadetek, a bi kljub temu lahko zmagali še z višjo razliko. V 57. minuti je po dvojni podaji z roba kazenskega prostora streljal Bračko, vendar se je tokrat izkazal Grobelnik. Le minuto kasneje je sijajno priložnost zamudil Lan Vidmar, a je s 5 metrov uspel streljati čez gol. 

Gostje so si edino priložnost  v drugem polčasu priigrali v 67. minuti, ko je z glavo streljal Rakar, žoga pa je zletela mimo leve vratnice. Odlični Ciganović je imel v 73. minuti sijajno priložnost, ko je stekel sam proti Grobelniku, vendar se je namesto preigravanja odločil za strel, ki je končal mimo desne vratnice in priložnost je splavala po vodi. Gostje so do zadetka prišli kar na račun domače obrambe, saj je Rok Rozman zadel domačo mrežo.

Bistriški stroj melje naprej in zaenkrat ne kaže, da bi se ustavil. Po 10. krogu so Bistričani z 28 točkami trdno v sedlu in imajo na prvem mestu 7 točk naskoka pred Cirkulanami, ki so na gostovanju v Šmartnem ob Paki ugnali lanskoletnega drugoligaša, Šmartno 1928. Odličen napad je do sedaj dosegel kar 33 zadetkov, druga najučinkovitejša ekipa, Koroška iz Dravograda, pa je zaenkrat pri 24 zadetkih. Dobro kaže tudi obrambnim vrstam, saj so Bistričani v 10 krogih prejeli le 7 zadetkov.

V 11. krogu nogometaše Kety Emmija čaka gostovanje v Šmarju pri Jelšah, ki se s 13 točkami nahajajo na 8. mestu.

Napisal: Damijan DRAME