Po odličnem začetku poraz v Lendavi

S srečanjem v Lendavi, ki je bilo v ponedeljek, 13. novembra, med Nafto in Kety Emmi & Impol Bistrico se je končal 17. krog 2. SNL. Bistriški nogometaši  so odlično začeli ter si v 21.  minuti priigrali vodstvo. Strelec zadetka je bil nigerijski napadalec Chidera Nwoga, ki je iz obrata z volejem zadel desni zgornji kot domačega vratarja Ervina Nemetha.

Gostitelji so želeli do hitrega izenačenja, a so se preveč mučili, naredili pa nič.

Prekmurci so do željenega prišli že v tretji minuti nadaljevanja, ko je iz obrata zadel Toni Lun Bončina. Hitro izenačenje so nogometaši Nafte izkoristili za nove napade, ki so že kmalu obrodili sadove. V 52. minuti je po podaji z glavo zadel Silvio Pigac ter poskrbel za prvo vodstvo domače ekipe na srečanju.

Srečanje je bilo odločeno v 84. minuti, ko je vnovič mrežo zatresel Bončina. To je bil že deseti gol nekdanjega upa ljubljanske Olimpije, ki na lestvici strelcev zaseda drugo mesto.

Nogometaši iz Lendave so z zmago proti Bistričanom prišli do pete zaporedne zmage, z 39 točkami pa imajo na lestvici 3 točke prednosti pred Beltinci. Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice so s 27 točkami ostali na zelo dobrem 6. mestu.

O jesenskem prvaku bo odločal zadnji krog, ki bo na sporedu konec tega tedna. Beltinci gostujejo v Kranju pri Triglavu, Nafta pa v Ljubljani proti Iliriji.

Bistriški nogometaši bodo jesen zaključili z domačim srečanjem proti Jadranu iz Dekanov. Srečanje bo na sporedu v nedeljo 19. novembra, ob 13. uri.

Damijan DRAME