Prvi poraz Kety Emmija v letošnji sezoni, odločilo bo srečanje z Rogaško

Cirkulane – Kety Emmi Bistrica 1:0 (0:0)

Cirkulane, igrišče Cirkulane, gledalcev: 30. Sodniki: Vivod, Racaj, Kamnik.

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Kristl, Kovačič.

Trener: Simon Dvoršak

Nogometaši Kety Emmija so na zadnjem letošnjem gostovanju doživeli hladen tuš, saj so pričakovali (vsaj) točko, iz Cirkulan pa so se vrnili praznih rok, kar se je zgodilo prvič v letošnji sezoni nasploh. 

V izenačenem prvem polčasu smo videli malo priložnosti, v drugem pa je bila nogometna slika obeh ekip še slabša. Gostitelji so si prvo priložnost priigrali v deseti minuti, ko je z leve strani streljal Žan Sitar, a se je izkazal Jaka Dabanovič. Bistričani so do prve resnejše priložnosti prišli v 20. minuti, ko je po podaji Marcela Pušnika z desne strani s kakšnih desetih metrov z glavo streljal Jaša Martinčič, vendar je žoga zletela tik mimo desne vratnice domačih vrat. Na novo priložnost bistričanov ni bilo treba dolgo čakati. Že tri minute kasneje je s prostega strela s kakšnih 17 metrov odlično ciljal Martinčič, vendar sta veselje na gostujoči klopi preprečila domači vratar Denis Zajc ter prečka. Zajc se je le nekoliko dotaknil žoge, a dovolj, da se je s konice prstov odbila v prečko. Pričakovali smo nadaljevanje napadalne igre gostov, vendar se je igra umirila. Gostitelji so v 41. minuti oblegali bistriška vrata, a sta Jan Ljubec in Amadej Ribič uspešno blokirala strele domačih nogometašev.

Domači nogometaši so povedli v 47. minuti po podaji s kota, ki ga je z leve strani izvajal Kristijan Lipavšek, najvišji v skoku pa je bil Jaša Bojnec in zadel desni kot nemočnega Dabanoviča. V 82. minuti so nogometaši Kety Emmija lepo izigrali domačo obrambo ter si priigrali priložnost preko Alena Korošca, vendarje strel agilnega Bistričana zletel preko gola. V iztegu regularnega dela srečanja, ki ga je sodnik Vivod  podaljšal za kar 7 minut, so Bistričani prišli do najlepše priložnosti za zadetek, potem ko je z desne strani lepo podal Enej Kapun. Sebastjan Šlak je uspel v padu zgrešiti prazna vrata, saj je Zajc napačno ocenil Kapunovo podajo, bistriški napadalec pa je zamudil odlično priložnost Bistričane popeljati med drugoligaše.

Poraz, kot sam, ni tragičen, saj imajo vse niti v rokah še vedno nogometaši Kety Emmija, ki bodo v zadnjem krogu doma gostili Rogaško. Le ti so, kot edini konkurent za napredovanje v višji kakovostni razred, doma suvereno odpravili Zreče s 4:0, vendar za končen cilj v zadnjem krogu nujno potrebujejo zmago. Nogometni triler bo dobil končni razplet v soboto, hkrati pa velja vabilo za na vrnitev na tribune, kajti še predobro se spominjamo zadnjega gostovanja igralcev iz Rogaške, ki jih je v Slovenski Bistrici spodbujalo kar okoli 150 njihovih navijačev. Kako bo tokrat?Napisal: Damijan DR