Slavje Kety Emmi Bistrice, Bračko in Rozman načela mrežo Zreč, Bajraj potrdil zmago

Kety Emmi Bistrica – Zreče 3:1 (3:1)

Slovenska Bistrica, Športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 200. Sodniki: Vivod, Herženjak, Močivnik.

Strelci:1:0 Bračko N. (15/11-m), 2:0 Rozman (27), 2:1 Podgrajšek A. (34), 3:1 Bajraj (44).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Ljubec, Rozman, Vidmar, Bračko M. (Dvoršak), Jevšenak (Ribič), Bračko N., Ciganović,  Polegek (Fridrih), Bajraj (Ferčič), Pipenbaher (Kapun).

Trener: Simon Dvoršak

Murat Bajraj je minuto pred koncem prvega polčasa izkoristil odličen predložek Nejca Bračka ter minuto pred odhodom na odmor postavil končni izid srečanja.

Bistričani so po težkem gostovanju v Šmartnem ob Paki, potem ko so oddali prvi točki, doma gostili Zreče, ki se z le tremi točkami nahajajo na predzadnjem mestu lestvice. Trenutno stanje ne kaže prave moči gostov, temu pa smo bili priča tudi na srečanju v bistriškem športnem parku. 

Nogometaši Kety Emmija so imeli pobudo, vendar si prave priložnosti niso priigrali vse do upravičeno dosojene enajstmetrovke, ki jo je sodnik Vivod zapiskal po igranju z roko enega izmed zreških igralcev. Zanesljiv izvajalec je bil Nejc Bračko in popeljal Bistričane do zasluženega vodstva. Štirinajst minut kasneje je streljal Lan Vidmar, gostujoči vratar Ravnak pa je žogo odbil le do Roka Rozmana, ki jo je spretno poslal v nebranjeni del mreže gostov. 

Slavje ni trajalo dolgo, saj so gostje po hitrem protinapadu po desni strani izid znižali na 2:1. Strelec zadetka je bil Anže Podgrajšek.

V drugem polčasu nismo videli zadetkov, vendar so nogometaši Kety Emmija kar dvakrat zadeli prečko! V 66. minuti je z desne strani lepo podal Aljaž Polegek, Nejc Bračko pa je s petih metrov zadel le prečko. Podobno se je pripetilo v 85. minuti, ko je z leve strani v sredino podal Enej Kapun, akcijo pa je s strelom v prečko zaključil Rok Ferčec. Gostje so poskušali s trdnejšo obrambo in stavili na hitre protinapade, vendar jim to v srečanju z Bistričani ni uspevalo.  

Nogometaši Kety Emmi Bistrice so po 7. krogu z 19 točkami trdno na prvem mestu, s tremi točkami naskoka pred Koroško Dravogradom. V prihodnjem krogu bodo gostovali v Krškem, kjer se bodo pomerili z ekipo Posavja, ki se s petimi točkami nahaja na 12. mestu.

Napisal: Damijan DRAME