Slovesna 65-letnica NK Bistrica

V četrtek, 9. novembra, je v športni dvorani v Slovenski Bistrici potekala velika prireditev ob 65-letnici nogometnega kluba.

Pred začetkom slovesnosti so se v športnem parku pomerili tudi enajsterici veteranov NK Maribor in NK Bistrica, ki se je končalo z izidom 3:3. Po srečanju se je dogajanje preselilo v športno dvorano Slovenska Bistrica, ki se je je udeležilo nekaj eminentnih gostov, tako s športnega področja dela kot iz gospodarskih logov. V prvi vrsti so mesto našli predsednik NZS Radenko Mijatović, predsednik NK Maribor Drago Cotar, poslovni direktor NK Maribor Bojan Ban, predsednik MNZ Ptuj Stanko Glažar, direktor NK Celje Zoran Podkoritnik in  direktor NK Aluminij Borut Arlič. V družbi župana občine Slovenska Bistrica dr. Ivana Žagarja so se s strani gospodarstvenikov in sponzorjev proslave udeležili glavni izvršni direktor Impola Andrej Kolmanič, ob katerem je mesto zavzela finančna direktorica podjetja Impol in članica UO NK Bistrica Barbara Kapun, generalni direktor podjetja Aluminium Kety Emmi in predsednik UO NK Bistrica Roman Stegne in direktor podjetja Mojstrovina Miran Očko.

Po uvodnem nastopu mladinskega pevskega zbora OŠ Pohorski odred je navzoče nagovoril predsednik UO NK Bistrica Roman Stegne, kateremu so sledili tudi predsednik NZS Radenko Mijatovič, Stanko Glažar, dr. Ivan Žagar in Bojan Ban, kot zadnji pa je za govorni pult stopil predsednik NK Bistrica dr. Vito Martinčič.

Na prireditvi se je klub s plaketami in zahvalami zahvalil za sodelovanje in trud podjetjem, klubom ter posameznikom, saj brez njih delovanje na takšnem nivoju ne bi bilo mogoče.

Prisotnim v športni dvorani so se predstavili tudi številne ekipe podmladkov iz nogometnih vrtcev in nogometnih šol iz občine Slovenska Bistrica, ki delujejo pod okriljem NK Bistrice.

Med programom smo imeli priložnost videti in slišati tudi mlado glasbenico Lano Leskovar iz Gabernika pri Zgornji Polskavi, ki se je publiki predstavila z dvema pesmima Nine Pušlar. Po zaključku proslave je sledilo druženje v Vip prostoru, za katerega je z vrhunsko kulinariko poskrbel Hotel Jakec RTC Trije kralji.

Prejemniki zahval z obrazliožitvami:

  1. ZAHVALE
POLICIJSKA POSTAJA SLOVENSKA BISTRICA Zahvaljujemo se Policijski postaji Slov.Bistrica za profesionalno sodelovanje. varovanje dogodkov. V številnih aktivnostih v zakulisju tekem se zahvaljujemo  za pomoč pri pripravi varnostnih načrtov in usmerjanje našega dela ter dela varnostne službe pri izvajanju varnostnih aktivnosti pred, med in po tekmah članske ekipe v II.SNL, ki imajo pogosto višjo stopnjo tveganja. Posebna zahvala za odlično delo zbiranja informacij in izvedbi varovanja polfinalne tekme Slovenskega polfinala pokala Union med NK Kety Emmi & Impol Bistrica in NK Maribor, ki jo je aprila 2023 spremljalo preko 2.000 gledalcev.  
FPL AVTOCENTER PUŠNIKZahvaljujemo se podjetju FPL Avtocenter Pušnik in njegovemu direktorju Leonu Pušniku, da so nam priskočili v pomoč pri velikih logističnih težavah povezanih s prevozi strokovnega štaba članske ekipe. Sponzorska uporaba vozil FPL Pušnik, nam omogoča poleg izvedbe tekmovalnega programa tudi enostavnejše skavtiranja talentiranih igralcev v regiji in širše. 
MNZ PTUJZahvala Medobčinski nogometni zvezi Ptuj za vzorno izvedbo organizacije tekmovalnega sistema selekcij nogometne šole v okviru MNZ Ptuj in za veliko razumevanje glede določanja terminov  in občasno tudi prestavljanja terminov tekem v zadnjem trenutku zaradi velike stiske glede razpoložljivosti omejene nogometne infrastrukture v Slov.Bistrici. 
NK BOČ PoljčaneZahvaljujemo se Nogometnemu klubu Boč Poljčane za veliko pomoč pri izvedbi treningov članske ekipe in občasno tudi drugih selekcij nogometne šole na njihovem igrišču zaradi velike prostorske stiske na stadionu v Slov.Bistrici 
NK Spodnja PolskavaZahvaljujemo se Nogometnemu klubu Spodnja Polskava za sodelovanje pri izvajanju aktivnosti selekcij nogometne šole na njihovem igrišču v Spodnji Polskavi, kjer so je v sezoni 2022-2023 izvajalo večino treningov selekcije U14 in U15 v tej sezoni pa tudi posamezni treningi mlajših selekcij.   
NK Zgornja PolskavaZahvaljujemo se nogometnemu klubu Zgornja Polskava za pomoč pri premostitvi velikih težav s treniranjem selekcij nogometne šole v času večmesečnih zamud pri izvedbi zamenjave umetne trave na stadionu v Slov.Bistrici. Zahvaljujemo se za razumevanje in se opravičujemo za vse težave, ki ste jih imeli z opravljanjem vašega programa dela ob prisotnosti naših ekip na igriščih v Zg.Polskavi.  
Javni Zavod za šport Slovenska BistricaZahvaljujemo se delavcem Javnega zavoda za šport Slov.Bistrica za trud pri pripravi igrišč v Slov.Bistrici ob številnih problemih povezanih s strojno opremo. Zahvaljujemo se za številne dodatne upre prisotnosti povezanih s treniranjem naših ekip v času vikendov, dopustov in praznikov. Še posebej se zahvaljujemo Zavodu za šport za kooperativnost in organizacijo dela v času COVID krize, ko smo navkljub izjemni situaciji ob posebnih ukrepih lahko izvajali trenažne aktivnosti, v skoraj nezmanjšani intenzivnosti. Kar je kot posledica omogočilo preboj članske ekipe v II.SNL.  
Krajevna skupnost  ImpolZahvaljujemo se krajevni skupnosti Impol zaradi razumevanja in pomoči pri izvajanju velikih športnih prireditev na področju krajevne skupnosti. 
Borus Sodin s.p. Iz StranicPodjetje Boris Sodin s.p. oziroma g. Boris in ga. Manuela starša Vita Farteka, vratarja selekcije U15 že vrsto let finančno pomagata generaciji otrok 2008 pri njihovih številnih tekmovalnih podvigih. Brez izpostavljanja, v ozadju financirata nadstandardno delo celotne selekcije, povezano z nakupi opreme, sofinanciranju priprav in udeležbe na tekmovanjih s čemer sta omogočila da so lahko tudi igralci iz ekonomsko šibkejših družin deležni enakih možnosti v igralskem razvoju. Njihov nesebičen vložek v otroke je nedvomno viden tudi skozi izjemne rezultate selekcije, ki je med drugim v prejšnji sezoni zmagala v MNZ ligi U13 in se v zimski ligi najkvalitetnejši slovenskih ekip U13, uvrstila na 2. mesto takoj za NK Olimpija in pred vsemi ostalimi ekipami prvoligaških klubov. 
Hotel Jakec  Trije Kralji na PohorjuZahvaljujemo se Hotelu Jakec iz Treh kraljev na Pohorju za veliko navijaško podporo članski ekipi in klubu ter za pomoč pri organizaciji današnje obletnice, katero bomo poskusili po zaključku uradnega dela prireditve.
Posamezniki:
David Očko Zahvala NK Kety Emmi Bistrica se podeljuje Davidu Očku, vodji regionalnega projekta nogometnih krožkov, ki je v 6 letih razvil projekt nogometnih krožkov na področje občin Slov.Bistrica, Poljčane, Oplotnica, Zreče, Vitanje in Slov.Konjice. Pod njegovim vodstvom je v delo nogometni krožkov vključenih 330 otrok na 16 šolah in 6 vrtcih.Z njegovim sistematičnim in zelo organiziranim pristopom k organizaciji dela David ne samo, da izjemno učinkovito in kvalitetno vodi projekt nogometnih krožkov ampak uvajamo primere dobre prakse projekta nogometnih krožkov tudi v delo nogometne šole. 
Družima Rozman  Zahvalo podeljujemo skupini dobrih ljudi, ki jih poznamo pod »Rozmani« pa čeravno jo sestavljajo poleg Leona in Lidije Rozman,  Slavka in Danice Ambrož in Srečko in Irena Rode. Brez »Rozmanov« ni tekme naj si bo to v Bistrici, Lendavi ali Novi Gorici. So zvesti navijači in pomoč v ozadju, brez katere si ni mogoče zamisliti delovanja kluba. Vskočijo na pomoč ko je potrebno postaviti šotor, postaviti Jurčka, potegniti podaljšek za elektriko, prenesti hladilnike, pripraviti klopi ali speči za člansko ekipo nekaj na žaru, dostaviti pijačo na bife, pospravitit po dogodkih. Na tekme pridejo prvi in odidejo zadnji, ko je vse urejeno.  Kot prvo pa so najbolj zvesti navijači kluba, ki zvesto podpirajo ekipo na vsakem koraku.  
Smogavec Robert – LentekNK Kety Emmi & Impol Bistrica podeljuje zahvalo Robertu Smogavcu za velik doprinos in pomoč pri organizaciji dela nogometne šole in članske ekipe. Številni so dnevni problemi, s katerimi se nogometna šola in člansko moštvo dnevno soočaju in ko se kje zalomi, vskoči na pomoč Robert bodisi v organizaciji bivanja za igralce članskega moštva in trenerjev, bodisi v organizaciji prehrane, rentanju avtomobila ……. Ko je imel kondicijski trener problem s prihodi na trening iz Vintgarja je Robert rešil problem z njegovo vespo,  ko je bilo potrebno po igralca v Zagreb ali Graz je vskočil Robert.  Je pa Robert tudi velik in zvest navijač kluba znan po svojem glasnem navijanju, ki s svojimi medkriki vedno dvigne razpoloženje na tribunah.  
Iztok Mlakar – Geza Klub se iskreno zahvaljuje našemu zvestemu navijaču Iztoku Mlakarju, katerega vsi poznamo pod nadimkom GEZA. Pred hudimi zdravstvenimi problemi je pomagal klubu pri številnih aktivnostih bil je deklica za vse, določeno obdobje je celo skrbel za nosila in zdravniško pomoč. Dandanes je GEZA reden obiskovalec članskih tekem, ki mu ni težko obleči rumen jopič in opravljati vlogo redarja, pomagati pri postavljanju klopi ali pospravljanju nereda po tekmah. Je dobra duša kluba, ki nas vedno spravi v dobro razpoloženje. 
  1. PLAKETE
  1. NZS Nogometna zveza Slovenije

Nogometni klub NK Kety Emmi & Impol Bistrica podeljuje plaketo Nogometni zvezi Slovenije za organizacijo in razvoj nogometa v Sloveniji kakor tudi v Slov.Bistrici.

Posebej se zahvaljujemo NZS za aktivno vlogo pri razvoju infrastrukture, kjer se je v Slov.Bistrici tudi ob sofinanciranju NZS izvedla prepotrebna zamenjava umetne trave, kar omogoča vzdrževanje visokih kakovostnih standardov za razvoj nogometa v NK Bistrica kakor tudi v občini Slov.Bistrica

  1. OBČINA SLOV.BISTRICA

Ob visokem jubileju podeljuje NK Kety Emmi & Impol Bistrica plaketo Občini Slov.Bistrica za razvoj nogometne infrastrukture in finančno sofianciranje izvajanja letnih programov  nogometnih krožkov in nogometne šole.

Posebna zahvala občini za izvajanje projekta zamenjave umetne trave, ki poteka v tem letu in umestitve izdelave projektne dokumentacije za temeljito prenovo nogometnega štadiona v proračun občine Slov.Bistrica za leto 2024, kar nam daje upanje, da bomo lahko že v kratkem ponosno zastopali barve kluba in občine na prenovljenem sodobnem objektu, ki bo zadovoljeval standarde igranja in spremljanja tekem II. ali morebiti celo I.SNL.

  1. MOJSTROVINA d.o.o.

Plaketa se podeljuje podjetju Mojstrovina d.o.o. zlatemu sponzorju kluba, za izreden doprinos pri širjenju nogometne kulture in finančni podpori razvoja nogometa v NK KetY Emmi & Impol Bistrica.

Vodstvo podjetja Mojstrovina ni le podpornik nogometnega kluba ampak tudi dežurni kritik in motivator. Podjetje ima ambiciozen pristop k vsakemu projektu, kateremu pristopi in ga širi tudi med svoje partnerje zato je sodelovanje s podjetjem Mojstrovina d.o.o. tudi velik izziv za klub in ga usmerja k ambicioznemu a racionalnemu delovanju. 

  1. IMPOL 2000 d.o.o.

Plaketa se podeljuje podjetju Impol 2000 zlatemu sponzorju za velik doprinos k razvoju nogometa v Slov.Bistrici in aktivnemu delu v upravnem odboru kluba. Podjetju se izreka posebna zahvala za podporo vodstva podjetja pri načrtovanju in realizaciji poslovnih načrtov NK Kety emmi & Impol Bistrica kakor tudi za podporo na tribunah nogometnega stadionas čemer izražajo priznanje strokovnemu delu v klubu in potrjevanje ambicioznih načrtov kluba v prihodnsti.

  1. Aluminium Kety Emmi d.o.o.

Plaketa se podeljuje podjetju Aluminium Kety Emmi d.o.o., generalnemu sponzorju kluba za dolgoletno pokroviteljstvo in pomoč pri organizacijskemu ter strokovnemu razvoja kluba. Podjetje Aluminum Kety Emmi je kot družbeno odgovorno podjetje zvest podpornik kluba že vrsto let in je podpiralo razvoj nogometa tudi v času gospodarskih in zdravstvenih kriz zakar izrekamo še posebno priznanje in zahvalo. V tekočem letu se je vodstvo podjetja aktivneje vključilo tudi v proces upravljana kluba kar se poleg organizacijkih sprememb izraža tudi v rezultatih kluba.

Napisal: Damijan DRAME