Točka z grenkim priokusom

Kety Emmi & Impol Bistrica – Roltek Dob 1:1 (1:1)

Slovenska Bistrica, športni park Slovenska Bistrica, gledalcev: 500. Sodniki: Tozan, Habibović, Knafelc.

Strelci: 1:0 Panić T.M. (15), 1:1 Petek (19).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pirtovšek, Rozman, Vidmar, Klašnja, Bračko N., Havelka, Panić V., Džumhur, Šlamberger, Panić T.M..

Trener: Franc Fridl

Gašper Petek je v 19. minuti izkoristil zmedo v kazenskem prostoru Bistričanov in žogo vendarle uspel spraviti v domačo mrežo ter postavil končni izid srečanja.

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so v 2. krogu na stadionu v športnem parku Slovenska Bistrica gostili ekipo Rolteka iz Doba, ki že vrsto let spada med najboljše ekipe v drugoligaški konkurenci in si med drugim dvakrat priigrala naslov prvaka, a kljub temu (še) ni okusila prvoligaških strasti.

V sončnem zaključku dneva je približno 500 gledalcev (poleg srečanja v Lendavi rekord kroga) prvo priložnost videlo že v 6. minuti, ko je gostujoči vratar Žiga Fermišek storil svojo edino napako na srečanju ter slabo podal, do žoge pa se je dokopal Tai Matea Panić ter z roba kazenskega prostora streljal mimo desne vratnice.

Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so imeli žogo več v nogah ter prišli do prednosti v 15. minuti. Na levi strani je žogo prejel T. M. Panić ter s strelom v desni spodnji kot ukanil Fermiška. Le dve minuti kasneje je imel po udarcu s kota priložnost Lan Vidmar, a je njegov strel z glavo končal nad vrati Rolteka.

Kljub izenačenju so bistriški nogometaši bolje igrali ter si v 24. minuti priigrali novo priložnost preko agilnega T. M. Panića, ki je kljub rahlemu oviranju gostujoče obrambe uspel streljati na vrata, a je bil njegov strel za Fermiška lahek zalogaj. V 26. minuti so si po protinapadu na desni strani priložnost priigrali tudi nogometaši Rolteka. Po podaji v sredino je po tleh streljal Nejc Levec, vendar je odlično posredoval Jaka Dabanovič ter žogo izbil v kot. V 30. minuti so gostje znova izkoristili desno stran za protinapad. Tokrat je akcijo s strelom po tleh zaključil Jaka Kasnik, a je tudi tokrat bil Dabanovič na mestu. V 36. minuti smo videli fantastičen strel Roka Pirtovška s kakšnih 30 metrov, po katerem je žoga zadela stičišče leve vratnice in prečke. Fermišek je strel pospremil le s pogledom, na njegovo srečo pa se je žoge nato s črte odbila v igrišče. Pred koncem polčasa so gostje poskusili s strelom s 25 metrov, ki je končal visoko nad vrati, strel z glavo Gašperja Černeta pa je zanesljivo ubranil Dabanovič. 

V 2. polčasu so do prve priložnosti prišli gostje, potem ko je na levi strani s 25 metrov streljal Tim Židan, vendar je bil tudi tokrat Dabanovič na mestu. Franc Fridl se je v 55. minuti odločil za trojno menjavo. Iz igre sta odšla brata Panić ter neopazni Stian Džumhur, v igro pa so vstopili Rok Ferčić, Anej Kujović ter junak prvega dvoboja Mateo Koprivc. Ferčić je do priložnosti prišel že po 30 sekundah, ko je s strelom s 16 metrov v levo stran prisilil Fermiška, da je pokazal vso svoje znanje in žogo odbil v kot. Po podaji s kota na prvo vratnico je bil najvišji odlični Rok Pirtovšek, a je njegov strel z glavo znova zanesljivo ubranil Fermišek. V 72. minuti je po desni strani stekel Ferčič, a je njegov strel tik pred Fermiškom zaustavil nekdo iz gostujoče obrambe, vendar v bližini ni bilo nikogar iz domačih vrst, ki bi žogo potisnil v gostujočo mrežo. Razpoloženi Ferčič si je v 81. minuti priboril priložnost za strel, vendar je z blokom znova pravočasno posredovala Roltekova obramba. Do konca srečanja si nobena od ekip ni priigrala priložnosti za zadetek, s točko pa so po prikazanem na zelenici lahko bolj zadovoljni na gostujoči klopi. Varovanci Jerneja Javornika, ki se ga bodo ljubitelji nogometa spomnili, ko je branil barve velenjskega Rudarja v najboljših (tudi evropskih) časih, so pokazali, zakaj so z razlogom med najboljšimi ekipami v 2. snl. Vsako najmanjšo napako so obrnili v svojo korist, na srečo Bistričanov so napake tokrat ostale nekaznovane. Nogometaši Kety Emmija & Impola Bistrice so s zelo dobro igro pokazali, da so dostojen nasprotnik, vsekakor pa bo potrebno delati na realizaciji, saj si toliko neizkoriščenih priložnosti v tem rangu enostavno ne bodo smeli privoščiti.

Po dveh odigranih krogih je na vrhu ekipa Beltinci Klima Tratnjek s 6 točkami, Kety Emmi & Impol Bistrica pa se s 4 točkami nahaja na 6.mestu.

V prihodnjem krogu bodo Bistričani gostovali v Bilju, kjer se bodo pomerili z ekipo Vitanesta. 

Trener Franc Fridl: Odigrali smo srečanje z izkušeno drugoligaško ekipo. Že na samem začetku smo pokazali, kaj želimo, da želimo zmago. Na koncu se ni izšlo po naših željah, vendar fantom nimam kaj očitati. Menim, da smo dali vse od sebe in da smo tudi občinstvu pokazali in dokazali borbenost, željo in voljo. Na koncu je sicer točka z grenkim priokusom, vendar točka je točka.

Napisal: Damijan DRAME

Fotografije: Andrej Peteliunšek / Večer