Tomi Gobec ponovno do zadetka proti Primorju

NK Kety Emmi & Impol Bistrica : ND Primorje 1:1 (1:0)

NK Kety Emmi & Impol Bistrica: Deronja, Zajšek, Rozman, Križnik (84′ Lorbek), Gobec (59′ Justinek), Adžibaba, Martinčič, Ibrahim, Tavares (59′ Horvat), Kapun (66′ Borovnik), Kuliš (84′ Gril). 

V 25. krogu 2. SNL so nogometaši NK Kety Emmi & Impol Bistrica doma pričakali ekipo iz Ajdovščine, ki se še vedno spogleduje z uvrstitvijo v 1. ligo. Obe moštvi sta v tekmo vstopili z željo po hitrem zadetku, ki bi olajšal delo v nadaljevanju. Prvi so resneje ogrozili gol nasprotnika gostje, ki so v 14. minuti zadeli okvir vrat. Bistričani so v prvem polčasu bili nevarni predvsem v protinapadih, a le ti niso obrodili sadov. V 39. minuti srečanja pa se je po podaji Nenada Adžibabe izvrstno znašel Tomi Gobec, ki je hladnokrvno zaključil v desni spodnji vratarjev kot in s tem poskrbel za vodstvo domačih. Gobec je dosegel svoj 4. zadetek za Bistrico v 2. SNL, a prvega na domačem igrišču. V zaključku polčasa se je iz oči v oči z gostujočim vratarjem znašel Ante Kuliš, vendar je njegov strel Tony Macan ubranil. V drugem polčasu so gostje hitro prišli do izenačenja, saj je v 54. minuti z lepim strelom izid poravnal Goncalo Agrelos. V zadnji tretjini srečanja smo spremljali atraktiven nogomet z veliko priložnostmi za zadetek, a le tega nismo dočakali. Domačini so najlepšo priložnost za vodstvo zapravili v 82. minuti, ko sta lepo akcijo izpeljala kapetan Jaša Martinčič in Brin Horvat, ampak je slavje po strelu Jaše preprečila prečka. 

Po tekmi je nekaj misli strnil strelec zadetka Tomi Gobec.

   »Pričakovali smo težko tekmo, saj vemo, da je Primorje vedno neugoden nasprotnik. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, sam pa sem dobro predstavo nadgradil še z zadetkom. Vsekakor sem vesel za zadetek, in upam, da bo le teh v preostanku sezone še več.«

Po 25. krogu varovanci trenerja Gorana Stankovića ostajajo na 7. mestu. V naslednjem krogu Bistrica gostuje pri Taboru iz Sežane, ki se je po treh zaporednih zmagah priključil borbi za obstanek v ligi, čeprav ga je marsikdo pred začetkom spomladanskega dela sezone že odpisal.

ANŽE SOBOČAN

foto Gorazd Jelenko