V DERBIJU KETY EMMI BISTRICA DO OSME ZAPOREDNE ZMAGE

Kety Emmi Bistrica – Zreče 2:1 (2:0)
Slovenska Bistrica, športni park v Slovenski Bistrici, gledalcev 150. Sodniki: Šorli, Benc, Perger.
Strelci: 1:0 Bračko (7.), 2:0 Polegek (28.), 2:1 Radić (58).
Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman, Ljubec, Al. Korošec, Ribič, Bračko, Polegek, Martinčič, Šlak, Kovačič.
Trener: Simon Dvoršak

Nogometaši Kety Emmija Bistrice so v 8. krogu 3, snl vzhod gostili tretjo uvrščene Zreče ter po trdem boju vendarle uspeli iztržiti nove tri točke.
Začetne minute so minile v znamenju bistriških nogometašev, ki so povedli že iz prve resnejše priložnosti. Žan Kovačič je z leve strani podal v sredino, kjer je z roba kazenskega prostora Nejc Bračko s filigransko natančnostjo zadel levi spodnji kot gostov in Bistričane povedel v začetno vodstvo. Gostje so delovali izgubljeno ter nepovezano, priložnosti Bistričanov pa so se vrstile kot po tekočem traku. V 10. minuti je s strelom od daleč poskusil Marcel Pušnik, vendar je žoga končala nad prečko. V 21. minuti je streljal Rok Rozman, vendar je njegov strel z glavo ubranil Primož Ravnak.
Nad Rozmanom je bil v 24. minuti storjen grob prekršek, za katerega je Brdnik dobil le rumeni karton. V 29. minuti so se Bistričani veselili še drugič, ko je zadel Aljaž Polegek. Po globinski podaji Bračka je iz desne strani lepo potegnil v levo ter ukanil nemočnega Ravnaka, ki je tako še drugič pobral žogo iz svoje mreže. Gostje prvič ogrozili bistriška vrata v 17. minuti, ko je preko gola streljal Matej Vinkovič.
Tudi začetek drugega polčasa je minil v kombinatorni igri rdečih, ki so nanizali dve priložnosti za zadetek, a sta strela Polegeka in Pušnika bila nenatančna. Gostje so izid znižali v 58. minuti, ko je po strelu s kota Aleksandar Radić izkoristil gnečo ter s 6 metrov zadel levi zgornji kot Jake Dabanoviča, kar je bil svojevrsten paradoks. Gostje so namreč želeli menjavo, ki bi se morala zgoditi ob prvi prekinitvi, iz igre pa bi moral oditi – Radić! Najbrž ni potrebno posebej omeniti, da je Radić nato odigral celotno srečanje. Igralci Zreč so nato vse moči usmerili v morebitno izenačenje, medtem ko so Bistričani na vse kriplje želeli strniti svoje vrste ter priti do tretjega zadetka. V pravi bitki je Anže Podgrajšek za dres povlekel Korošca. Oglasila se je piščal mariborskega sodnika Šorlija, ki je sprva želel igralcu Zreč dodeliti rumeni karton, hkrati pa to bil za igralca Zreč drugi rumeni karton, kar bi pomenilo izključitev, a si je nato premislil ter poskrbel za žvižge s tribun. V 65. minuti je Rozman poskusil s strelom z glavo, vendar je žoga tudi tokrat končala tik ob vratnici gostov. Gostje so prevzeli pobudo in zapretili v 69. minuti. S kota je Radić podal na drugo vratnico, kjer je na priložnost čakal Aleš Leskovar, vendar je bil Dabanovič na mestu. V 82. minuti se je na desni strani znašel sam Nejc Potokar, vendar se je znova izvrstno izkazal Dabanovič. V 86. minuti smo videli še zadnjo priložnost na srečanju. Pušnik je podal z desne strani, strel Bračka z glavo pa je, kot ničkolikokrat v soboto, končal mimo gostujočih vrat. Za razburjenje ob koncu srečanja je znova poskrbel sodnik Šorli, ki se je (ne)hote želel preleviti v glavnega akterja srečanja. Ob številnih (ne)potrebnih prekinitvah akcij na obeh straneh, je v 88. minuti Alenu Korošcu pokazal rumeni karton zaradi ugovarjanja, v 95. minuti, potem ko je že odpiskal konec srečanja, pa še rdečega! Na tribunah je završalo, Korošec pa se bo posledično hladil najmanj dve tekmi.
Po osmih krogih so Bistričani z maksimalnim številom točk prepričljivo na prvem mestu, s petimi točkami prednosti pred Rogaško in osmimi pred Zrečami.
V 9. krogu bodo bistriški nogometaši gostovali v Dobrovcah, ki so trenutno na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice z eno samo zmago.

2. SML vzhod, 7. krog: Kety Emmi Bistrica – Nafta 1903 2:1 (1:0), strelca za Kety Emmi Bistrica: Zal Zanič (44.), Žan Košir (76.),

2. SKL vzhod, 7. krog: Kety Emmi Bistrica – Nafta 1903 1:0 (1:0), strelec za Kety Emmi Bistrica: Albin Veselaj (30.),

U-15, 11. krog: Drava Ptuj – Kety Emmi Bistrica 3:1 (0:0), strelec za Kety Emmi Bistrica: Jonathan Tobias Rec (65.)

Napisal: Damijan DRAME