V festivalu zadetkov na Koroškem sedmica nogometašev Kety Emmija

Koroška Dravograd – Kety Emmi Bistrica 1:7 (1:3)

Dravograd, športni center Dravograd, gledalcev: 1. Sodniki: Kocbek, Tušek, Zakal.

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman (Ljubec), Al. Korošec, Ribič (Strah), Bračko (Dvoršak), Polegek, Martinčič (Dvoršak), Vidmar (An. Korošec), Kristl (Horvat), Kovačič.

Trener: Simon Dvoršak

Strelci: 0:1 Martinčič (9), 0:2 Martinčič (25), 0:3 Kovačič (27), 1:3 Kogelnik (35), 1:4 Kovačič (56), 1:5 Martinčič (63), 1:6 Polegek (73), 1:7 Al. Korošec (85).

Jaša Martinčič in Žan Kovačič sta bila nerešljiva uganka za koroško obrambo ter skupaj Dravogradu zabila kar 5 zadetkov. Bivši prvoligaš je, povsem nemočen, že po 27 minutah igre zaostajal 0:3. Zadetek Petra Kogelnika, ki ga je dosegel po napaki bistriške obrambe, se je na koncu izkazal le za lepotni popravek, ki ni imel vpliva na nadaljnji potek srečanja. 

Nogometaši Kety Emmija so povedli v 9. minuti, ko je Martinčič suvereno realiziral najstrožjo kazen in dosegel svoj prvi zadetek na srečanju. V 25. minuti je Martinčič udaril v drugo. Fantastično globinsko podajo z desne strani Marcela Pušnika je v lobu pospremil v domača vrata in vodstvo Bistričanov povišal na 2:0. Veselje na bistriški klopi se še ni dodobra poleglo, ko je na sceno stopil Kovačič s svojim prvencem na srečanju. Po hitrem protinapadu na levi strani je žoga prišla do Aljaža Polegeka, ki jo je podaljšal do Kovačiča. Le ta je z nizkim strelom po sredini gola zadel za sedaj že visokih 3:0. 

Tudi v drugem polčasu smo gledali odlično predstavo igralcev Kety Emmija, ki so vlogo favorita potrjevali iz minute v minuto. Naveza Martinčič – Kovačič je znova na sceno stopila v 11. minuti drugega polčasa. Odlični Pušnik je na levi strani našel Martinčiča, ki je z nizko podajo zaposlil Kovačiča, slednji pa žogo pospravil za hrbet nemočnega Primoža Kanduča. Sedem minut kasneje je Martinčič po dvojni podaji s Kovačičem dosegel hattrick, skupno pa že 12. gol v sezoni, ki ga je popeljal do trenutno drugega mesta na lestvici strelcev. Grogirani domačini niso mogli slediti tempu igre Bistričanov, ki so igrali kot na šolskem dvorišču ter neusmiljeno rešetali domačo mrežo. Hitronogi Aljaž Polegek se je v 73. minuti po podaji znašel iz oči v oči z domačim vratarjem Kandučem, ga rutinsko zaobšel ter zadel prazno mrežo. Svojih pet minut je 5 minut pred koncem dočakal tudi motor bistriške ekipe Alen Korošec. Rok Horvat je s sijajno dolgo diagonalo našel Kovačiča, ta pa je z desne strani žogo poslal na prvo vratnico, kjer jo je Korošec poslal v levi spodnji kot in postavil končni izid srečanja.

Sijajna predstava varovancev Simona Dvoršaka, ki so delovali kot dobro podmazan nemški stroj, je dobila svojo potrditev le nekaj trenutkov kasneje, ko s(m)o zvedeli, da je glavni konkurent Bistričanov, Rogaška, v Slovenskih Konjicah proti Dravinji klonila s kar 4:0. 

Po 13. krogih ima Kety Emmi Bistrica kar 6 točk naskoka pred Rogaško, a na odločitev o končnem zmagovalcu bo treba potrebno počakati še tri kroge. Bistričani v zadnjih treh krogih gostijo Dravinjo, gostujejo v Cirkulanah, nato pa v zadnjem krogu odprtih rok pričakujejo Rogaško.

Že v soboto bo na stadionu v športnem parku pred gledalci (?) na sporedu sosedski derbi, v katerem bo Kety Emmi Bistrica gostila prav Dravinjo. Bivši dolgoletni drugoligaš bo odlično predstavo proti Rogaški nedvomno želel potrditi tudi v Slovenski Bistrici, vendar se bo nekaj gotovo vprašalo tudi domače nogometaše, mar ne?

Napisal: Damijan DRAME