V lokalnem derbiju zmaga Dravinje

Za nogometaše Kety Emmi & Impol Bistrice se drugi del prvenstva v 2. SNL ni začel po željah. Na gostovanju v Slovenskih Konjicah v nedeljo, 3. marca, so bili boljši domači nogometaši Dravinje, ki so zasluženo slavili s 3:1.

Gostitelji so povedli v 43. minuti srečanja, ko je mrežo Primoža Fridriha zatresel Žiga Ramšak, v 62. minuti pa je semafor kazal že 2:0. Strelec zadetka je bil Mateo Koprivc. Bistriški nogometaši so se v igro vrnili v 66. minuti, ko je po podaji Domna Justineka z desne strani s  sijajnim strelom desni zgornji kot domačih vrat zadel Jaša Martinčič. Upanje na izenačenje je trajalo borih pet minut, saj so konjiški nogometaši v 71. minuti  dosegli še tretji zadetek. Tokrat je bil strelec zadetka Aljaž Vodopivec, ki je s svojim četrtim zadetkom v sezoni postavil končni izid srečanja.

Po 19. krogih je z 39 točkami na vodilnem mestu ekipa iz Beltincev, ki je izkoristila domači poraz Nafte proti Gorici. Bistričani so ostali s 30 točkami na 6. mestu, v prihodnjem krogu pa bodo doma gostili ekipo Krke, ki se je v zimskem prestopnem roku precej okrepila ter v uvodnem delu ugnala Triglav s 3:1.

Srečanje na stadionu v športnem parku Slovenska Bistrica bo na sporedu v soboto s pričetkom ob 15:00 uri.

Damijan DRAME

slika: Foto Petelinšek

Vir: Bistričan