V soboto 24. aprila ob 17.00h se z derbijem med NK KETY EMMI Bistrico in NK Rogaško nadaljuje tekmovanje v III.SNL

V uvodni derbi III. SNLV stopajo domačini, ekipa NK Kety Emmi Bistrica, kot vodeče moštvo, Rogaška pa je na drugem mestu s 5 točkami zaostanka. Obe ekipi imasta jasno izražene želje po napredovanju zato se pričakuje težak boj za vsako žogo. Tekma se bo snemala in v živo predvajala preko you tube kanala ter spletne strani MNZ Maribor.
Domača ekipa Bistrice vstopa v prvenstvo brez večjih sprememb v ekipi. Ekipe trenerja Simona Dvoršaka (slika) ni zapustil nihče, iz NK Šampion in NK Beltinci pa sta se ekipi priključila Lan Vidmar in Jan Kristl.
Ambiciozen pristop in trdo individualno delo v času lock-downa je omogočilo intenzivnejši začetek dela po sprostitvi ukrepov. V pripravljalnem delu na prvenstvo je ekipa ob treningih odigrala serijo prijateljskih tekem, ki so nakazale dobro stanje ekipe pred začetkom sezone (Nafta, Beltinci, Fužinar, Krško, Svoboda Ljubljana vse 1:1, zmaga z mladinci NK Maribor 7:2 in NK Podvinci 4:2) .
Generalko pred začetkom lige je NK Kety Emmi Bistrica v soboto 17.04. odigrala z ekipo NK Fužinar, ki igra v II.SNL ter po težki borbi minimalno izgubila z 0:1.