Mladi nogometaši Kety Emmi U-11 navdušili na turnirjih v Grosupljem in Umagu

Nogometaši Kety Emmija  iz kategorije U-11 so minula vikenda sodelovali na dveh močnih turnirjih v Grosupljem ter hrvaškem Umagu.

Turnir v Grosupljem se je pred letom 2020 odvil kar 17 let zapored, lansko leto pa se je tradicija zaradi Covida 19 prekinila, a le za eno leto. V tem dolenjskem mestu se je zbrala domala vsa slovenska nogometna smetana, razen ekipe Maribora. Svoje znanje so tako predstavile ekipe Olimpije, Kopra, Domžal, Mure, Triglava, Celja, sežanskega Tabora, Gorice, ravenskega Fužinarja, Krke, Aluminija, Brava, domačega Brinja ter seveda Kety Emmija iz Slovenske Bistrice. Ob kar devetih ekipah podmladkov ekip iz 1. snl ne preseneča, da so turnir pri enem izmed udeležencev poimenovali kar mini državno prvenstvo. Po 48 odigranih srečanjih je zmagala Krka iz Novega mesta. Naj igralec je bil Luka Behovič iz kranjskega triglava, naj vratar Jakob Zorman iz Krke, lovoriko kralja strelcev pa je osvojil član bistriškega Kety Emmija Bistrice, Bor Vantur.

Bistričani so se v četrtfinalu pomerili z Aluminijem iz Kidričevega ter nesrečno izgubili po streljanju enajstmetrovk. V boju od 5. do 8. mesta so nato ugnali Bravo z 2:0, v boju za 5. mesto pa klonili proti ljubljanski Olimpij in na koncu v konkurenci 16 ekip osvojili odlično 6. mesto.

V Umagu so nogometaši Kety Emmija v skupinskem delu premagali grosupeljsko Brinje z 1:0, nato pa se poigrali s Taborom iz Maribora, ki so ga ugnali s 4:0. Še slabše so jo odnesli nogometaši kranjskega triglava, ki so jih mladi Bistričani premagali s kar 8:2. Edini klub, ki so mu morali v skupini priznati premoč, je bil podmladek bivšega evropskega prvaka, mlada ekipa Crvene Zvezde iz Beograda. V osmini finala so mladi Bistričani premagali ljubljanski bravo z 2:0, z enakim izidoma pa so v četrtfinalu odpravili Jadran iz Poreča. V polfinalu so morali priznati premoč mladi ekipi Rijeke, ki je bila boljša s 3:1. Ponos Kvarnerja je na koncu turnirja osvojil drugo mesto, naslov pa je šel v Beograd. V boju za 3. mesto so po streljanju enajstmetrovk na svoj račun prišli nogometaši Kety Emmija, ki so ugnali Prigorje iz Markuševca ter osvojili 3. mesto, obenem pa so bili najboljša ekipa iz Slovenije!

Fantastičen uspeh mladih nadobudnežev je še tem večji, če vemo, da so za njimi ostali podmladki tudi obeh slovenskih velikanov, tako Maribora kot Olimpije.

Barve bistriškega nogometnega ponosa so branili: Mai Tratenšek, Gašper Sevšek, Tim Zupančič,  Patrik Papotnik, Bor Vantur, Laurin Benaj, Leon Dubravica, Gal Lešnik, Jan Očko, Nino Grobeljšek, Val Lončarič. Trener ekipe: Luka Ornik, tehnični vodja: Boštjan Zupančič.

Napisal: Damijan DRAME