Visoka zmaga nogometašev Kety Emmi & Impol Bistrice v Dekanih

Nogometši bistriškega drugoligaša so v zaostalem srečanju 3. kroga 2. SNL gostovali na Primorskem pri Jadranu iz Dekanov ter slavili s kar 4:1. Za Bistričane so zadeli Lan Vidmar , Nejc Bračko, dvakrat pa je mrežo Jadrana zatresel Ante Kuliš.

Na težkem in razmočenem igrišču so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice še nadgradili igro iz Grosupljega ter popolnoma povozili nemočne Primorce. 

Že v uvodnih minutah sta priložnosti zamudila Ante Kuliš in Chidera Nwoga. Nigerijec je v 12. minuti odlično sprožil s 13 metrov tik mimo desne vratnice. V 24. minuti so se Bistričani prvič veselili, ko je po podaji Žige Pesjak z glavo zadel kapetan Vidmar. Le štiri minute pozneje je na odbito žogo naletel Nejc Bračko in domači vratar Darko Gabrić je bil premagan še v drugo. V 39. minuti je po sijajni akciji s 16 metrov streljal Jaša Martinčič, a je žogi pot v mrežo preprečila vratnica. 

V drugi minuti sodnikovega podaljška so nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice znova udarili. Martinčič je z desne strani podal Kulišu, le ta pa jo je mojstrsko podkopal in Gabrića dobesedno poslal na zadnjo plat. 

V drugem polčasu je Dvoršakova četa mirno nadzirala potek srečanja in v 62. minuti dosegla še četrti zadetek. Strelec zadetka po podaji Eneja Kapuna je bil znova Kuliš. Gostitelji so svoj edini zadetek v srečanju dosegli iz najstrožje kazni, strelec pa je bil Leon Sever. 

S šesto zmago v sezoni so bistriški nogometaši z 21 točkami na ostali na 7. mestu. Še naprej vodijo nogometaši iz Beltincev, ki po domačem porazu s Triglavom iz Kranja z 2:1 ostajajo pri 30 točkah. 

V soboto bo na sporedu 15. krog, v katerem Bistričani doma gostijo ekipo Vitanesta iz Bilja, ki je z 19 točkami na 8. mestu.

Damijan Drame