Zgodovinski uspeh Bistrice, nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice v polfinalu pokala Slovenije

Jaša Martinčič in Enej Kapun sta tlakovala pot v polfinale pokala Pivovarne Union, potem ko sta že  v prvem polčasu priigrala prednost dveh zadetkov!

Minuli konec tedna so nogometaši gostovali v Rogaški, kjer so po slabi predstavi klonili s 4:0, tokrat pa so pokazali, da je šlo le za slab dan ter dosegli izjemen uspeh. Kaj izjemen, zgodovinski!

Trener Goran Stanković je namesto poškodovanega vratarja Jake Dabanoviča v ogenj pričakovano poslal mladega Primoža Fridriha. Ta bo maja prihodnje leto dopolnil šele 20 let, a kljub mladim letom gre za odličnega vratarja, navsezadnje je fant standardni vratar bistriške mladinske ekipe.

Bistričani so prikazali odlično igro ter že od začetka bili povsem enakovredni vodilni drugoligaški ekipi. V napadih so izkoriščali slabo gibanje rogaških nogometašev in si v 15. minuti priigrali prvo priložnost, a so gostitelji strel Nine Kukovca odbili v kot. Bistriški nogometaši bi se lahko veselili v 28. minuti, ko je Martinčič po podaji Roka Maherja zadel vratnico domačega vratarja Vice Baždarića. Prvi strelec Kety Emmi & Impol Bistrice se je za zamujeno priložnost odkupil v 33. minuti. Kukovec je z leve strani podal v kazenski prostor, po odbiti žogo pa je Martinčič storil, kar najbolje obvlada ter žogo pospremil v domačo mrežo. Le slabe tri minute kasneje so se Bistričani veselili še drugič. Martinčič je  s podajo na levo stran zaposlil Kapuna, ki je izigral rogaško obrambo ter poskrbel za varno vodstvo varovancev trenerja Stankovića in postavil izid prvega polčasa.

V drugem delu srečanja so domači nogometaši želeli priti do hitrega zadetka, a je bila bistriška obramba vselej na mestu. V 55. minuti je v hiter protinapad stekel Nejc Gradišar, vendar ga je v zadnjem trenutku na 16 metrih sijajno zaustavil Domen Zajc ter žogo pred strelom izbil. Rogaški nogometaši so zahtevali najstrožjo kazen, a se glavni sodnik ni pustil zmesti in dosodil le kot za Rogaško. V 59. minuti so domači nogometaši znova poskušali z visoko podajo v bistriški kazenski prostor, vendar je Fridrih vedno znova dokazal svojo zanesljivost in mrežo ohranil nedotaknjeno.

Nogometaši Kety Emmi & Impola Bistrice so v nadaljevanju imeli precej več napadov zaradi razredčene obrambe gostiteljev, a se rezultat ni spremenil. V 86. minuti so domači nogometaši imeli na voljo prosti strel s 25 metrov, ki ga je izvedel Nikita Ivanov. Strel v levi spodnji kot Bistričanov je z rutinskim posredovanjem ukrotil Fridrih ter poskrbel za fantastičen uspeh, ki bo gotovo precej odjeknil v slovenskem nogometnem svetu.

V polfinale sta se že uvrstili ekipi Aluminija iz Kidričevega ter Maribor. Zadnjega polfinalista bomo dobili danes zvečer, ko se bosta v nočnem srečanju v Ljubljani pomerila Olimpija in Celje.

Napisal: Damijan DRAME