Zmaga v Dobrovcih kot segrevanje za derbi z Rogaško

Dobrovce – Kety Emmi Bistrica 1:4 (0:0)

Dobrovce, igrišče v Dobrovcih, gledalcev: 1. Sodniki: Čontala, Smej, Kranjc.
Strelci: 0:1 Bračko (48.), 0:2 Šlak (57.), 1:2 Petek (59.), 1:3 Šlak (68.), 1:4 Martinčič (80.).

Kety Emmi Bistrica: Dabanovič, Pušnik, Rozman (od 76. An. Korošec), Ljubec, Ribič (od 85. N. Pušnik), Bračko (od 88. Iršič), Polegek, Martinčič, Horvat, Šlak (od 85. Strah), Kovačič (od 76. Kapun).
Trener: Simon Dvoršak

Sebastjan Šlak je zadel dvakrat ter poskrbel za miren zaključek srečanja v Dobrovcih. Prvič je zadel v 57. minuti, ko je po podaji z desne strani zadel z glavo za 0.2, drugič pa v 68. minuti, ko je po globinski podaji stekel sam proti vratom domačega vratarja Tilna Ploja in rutinirano zadel za 1:3. V 74. minuti so imeli Bistričani dodatno olajšano delo, saj je drugi in hkrati rdeči karton prejel domači igralec Krešo Blagus. Končen izid je v 80. minuti postavil Jaša Martinčič. Žogo je prestregel Marcel Pušnik in jo podal do Nejca Bračka, ki je sam stekel proti Ploju ter nato nesebično podal do Martinčiča, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže.
Bistričani so bili v srečanju 9. kroga 3. snl vzhod z zadnjeuvrščenimi Dobrovcami seveda velik favorit, kljub temu pa je domači bunker zdržal ves prvi polčas. Drugi polčas je bil povsem druga zgodba, saj smo v njem videli odločno ekipo, ki jo zanima zgolj zmaga. V kombinatorni igri ter čvrsti obrambi so ponovno zadeli trije od petih najboljših strelcev lige, takrat pa se bistriškim nasprotnikom ponavadi slabo piše. Serijo zadetkov je pričel Bračko v 48. minuti, ko je s treh metrov zabil pod domačo prečko, potem ko je predhodno Ploj ubranil strel Šlaka. Majhna nepozornost je botrovala zadetku domače ekipe v 59. minuti, ko je z glavo zadel Žan Petek in izid znižal na 1:2. Zadetek tokrat ni zmedel Bistričanov, ki so nadaljevali z nizanjem priložnosti za nov zadetek in nato še dvakrat zadeli domačo mrežo.
Z novo, že deveto zmago v nizu, so nogometaši Kety Emmija čvrsto na prvem mestu prvenstvene tabele in imajo edini popoln izkupiček. Predrogaško imajo 5 tpčk naskoka, pred dravinjo in Zrečami pa že 9.
Na lestvici strelcev je Bračko z 8 zadetki na drugem mestu, Šlak s 7 na tretjem Martinčič pa s 6 zadetki na petem mestu.
V 10. krogu bo na sporedu veliki derbi, saj v Slovensko Bistrico prihaja ekipa Rogaške, ki je prvi zasledovalec v prvenstvu. Tekma v športnem parku v Slovenski Bistrici bo v soboto, 24.10. s pričetkom ob 15.00 uri. Srečanje si bo mogoče zaradi znanih dogodkov ogledati izven mestnega stadiona.

2. SML vzhod, 8. krog: Miklavž – Kety Emmi Bistrica 2:0 (1:0),

2. SKL vzhod, 8. krog: Miklavž – Kety Emmi Bistrica 1:0 (0:0),

U-15, 12. krog: Kety Emmi Bistrica – Vipoll Veržej 4:2 (2:1), strelci za Kety Emmi Bistrica: Jaka Kop (31.), Tim Jezovšek (33.), Jonathan Tobias Rec (38.), Aleks Korošec (52.).

Napisal: Damijan DRAME